EK Slowpitch 2018

Dubbele overwinning geeft DNT zicht op tweede ronde

Dubbele overwinning geeft DNT zicht op tweede ronde

Mitchell Osinga was de winnende werper voor DNT in de wedstrijd tegen Ierland
(Foto: DNT/Facebook Page)

Nadat het Dutch National Team op dinsdag zijn eerste overwinning op het EK Slowpitch geboekt had, stonden er op woensdag wederom twee wedstrijden op het programma. ’s Middags was laagvlieger Ierland de eerste tegenstander en ’s avonds moesten de Oranje mannen het opnemen tegen Duitsland dat op dag één eveneens een wedstrijd won en een wedstrijd verloor.

Zoals er op basis van de resultaten op dag één wel een beetje was verwacht, versloeg DNT Ierland met grote cijfers. De sluggers van de ploeg van coach Danny Bout waren in vorm en hadden slechts vier innings nodig om 31 runs op het scorebord te zetten. Liefst vijf man sloeg in deze wedstrijd drie punten over de thuisplaat en Patrick de Lange en Nick Kopjes Nieman sloegen zelfs vijf teamgenoten binnen. De wedstrijd tegen Ierland werd met 31-11 gewonnen.

In de tweede wedstrijd bleek de tegenstand een stuk groter. De Duitsers namen in de eerste inning een 5-1 voorsprong, maar bij Slowpitch Softbal is er dan nog niets gespeeld. De Oranje mannen kwamen terug in de wedstrijd en scoorden bij een 10-9 voorsprong in de vierde inning 9 (!) runs. Dit was een klap die de Duitsers niet meer te boven kwamen en na zeven volledige innings stond er een 23-15 eindstand op het scorebord. Aanvallend waren in deze wedstrijd Mike Bos (4 uit 4 met 3 RBI) en wederom Nick Kopjes Nieman (3 uit 4 met 5 RBI) de uitblinkers. In totaal sloegen zes verschillende slagmannen zes homeruns voor DNT.

Na vier wedstrijden staat DNT met drie overwinningen op de tweede plaats. Vandaag zijn om 14.15u België en om 19.30u Tsjechië de tegenstanders. De Belgen verloren vanochtend hun eerste wedstrijd van de dag met 22-1 van Groot-Brittannië en zullen van Nederland moeten winnen om kans te maken op een plek bij de top vier, die recht geeft op een plek in de tweede ronde. DNT heeft vandaag aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de tweede ronde.

De live streams van deze wedstrijden kun je ook vandaag weer volgen via de Facebook pagina KNBSB Nieuws.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK Slowpitch 2018