Paul Brands speelde vorig seizoen voor Bristol Pirates.

Honkbal

Twee hits voor Brands na promotie

Twee hits voor Brands na promotie

Paul Brands speelde vorig seizoen voor Bristol Pirates.

Paul Brands speelde vorig seizoen voor Bristol Pirates.
Foto: © Tracy Proffitt

Paul Brands is gisteravond van start gegaan voor zijn seizoen. De 21-jarige honkballer uit Haarlem was eerder in de week gepromoveerd naar het Class A-team West Virginia Black Bears. Voor zijn nieuwe team opende hij de competitie in Ohio met twee hits.

Na drie seizoenen in verschillende Rookie Leagues te hebben gespeeld, kreeg Brands deze week zijn verdiende promotie. Die promotie volgde op zijn debuut eerder dit jaar voor de hoofdmacht van Pittsburgh Pirates tijdens Spring Training van Major League. Door zijn Amerikaanse proforganisatie Pittsburgh Pirates is Brands voor het seizoen 2018 ondergebracht bij West Virginia Black Bears, de club waarbij Danny Arribas in 2015 nog een All Star was. Drie jaar later is Brands nu in de voetsporen getreden van zijn landgenoot.

Op het Eastwood Field van Mahoning Valley Scrappers opende de ploeg van Brands gisteren het seizoen in de Class A Short Season New York-Penn League. Brands (2 uit 5) speelde in Ohio als catcher het gehele duel. Hij sloeg honkslagen in de tweede en zevende inning. In de zevende inning verdween zijn uithaal zelfs voor twee honken het linksveld in.

Verlenging

Uiteindelijk werd het duel in de tiende inning beslist. Ondanks een gescoord punt van Brands in de negende en een binnengeslagen punt van de Nederlander in de tiende slagbeurt trok West Virginia Black Bears in de verlenging aan het kortste eind. Beide teams scoorden samen twaalf runs in de laatste twee innings, waarmee de winst met 9-8 naar de thuisploeg ging.

Brands is de tweede honkballer uit Nederland die momenteel uitkomt in de Class A-competitie. Pitcher Tom de Blok speelt voor West Michigan Whitecaps in de Class A Midwest League, nadat hij het seizoen was gestart voor het hogere Class A Advanced-team Lakeland Flying Tigers. Voor dit team speelde hij elf wedstrijden met 41 strikeouts in 55 2/3 inning. Na een stroeve start leidde De Blok Lakeland Flying Tigers in zijn laatste zes wedstrijden driemaal naar de winst en verloor hij nog slechts één wedstrijd. In deze zes wedstrijden kwam de Nederlandse pitcher tot 22 keer drie slag. Gisteren keerde hij voor West Michigan Whitecaps terug op de heuvel. Hij gooide zes innings met vijf strikeouts en stond drie verdiende punten toe. Vorig seizoen gooide De Blok ook al 23 wedstrijden voor dit team.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal