Cuba keert voor het eerst sinds de gewonnen finale in 2012 terug naar Haarlem.

HHW 2018

Cubaanse selectie voor Honkbalweek bekend

Cubaanse selectie voor Honkbalweek bekend

Cuba keert voor het eerst sinds de gewonnen finale in 2012 terug naar Haarlem.

Cuba keert voor het eerst sinds de gewonnen finale in 2012 terug naar Haarlem.
Foto: © Rob Jelsma

De Cubaanse honkbalbond heeft in het Estadio Latinoamericano de selecties bekendgemaakt voor de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen in het Colombiaanse Barranquilla en de Honkbalweek Haarlem. Beide toernooien worden in dezelfde periode gehouden, waardoor Cuba twee verschillende selecties heeft moeten opstellen.

De nationale ploeg voor de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen staat onder leiding van Carlos Marti en speelt in de voorbereiding op dit toernooi een drietal oefenwedstrijden in Barquisimeto en nog eens drie oefenduels in Barranquilla. Tussen 10 en 14 juli wordt de jaarlijkse vriendschappelijke serie tegen het nationale collegeteam van de Verenigde Staten gespeeld. Het Centraal-Amerikaanse kampioenschap wordt gehouden van donderdag 19 juli tot en met vrijdag 3 augustus.

Tijdens de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen verschijnt Cuba met zijn sterkste selectie aan de start. Manager Marti krijgt de beschikking over de spelers uit de diverse buitenlandse competities. Het team bestaat onder meer uit pitchers Lázaro Blanco, Freddy Álvarez, Vladimir García, Vladimir Baños, catcher Frank Morejón, binnenvelder Yurisbel Gracial en buitenvelders Frederich Cepeda en Yoelkis Céspedes.

Hofleverancier

De tweede nationale ploeg reist met manager Víctor Figueroa af naar Haarlem voor deelname aan de Honkbalweek. Voor dit toernooi zijn 21 van de 23 spelers geselecteerd. Na afsluiting van de voorbereiding wordt de selectie compleet gemaakt. Er wordt in ieder geval nog één pitcher aan het team toegevoegd. Deze laatste spelers komen uit de groep die momenteel nog deelnemen aan de voorbereiding op de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen. Dit zijn Yendri Téllez, Ricardo Ramos, Misael Villa, Yosver Zulueta, Frank Medina, Armando Dueñas en Yosimar Cousín.

Met vier spelers is Matanzas momenteel de hofleverancier van de selectie voor de Honkbalweek Haarlem. De Cubaanse clubs Artemisa en Las Tunas leveren elk drie spelers. Granma, winnaar van de 57e Serie Nacional de Béisbol, wordt vertegenwoordigd door twee spelers. De 29e editie van de Honkbalweek Haarlem wordt gehouden van vrijdag 13 tot en met zondag 22 juli. Vijfvoudig winnaar Cuba start het toernooi zaterdag 14 juli om 19.00 uur met een wedstrijd tegen Duitsland. Op dinsdagavond 17 juli is het Nederlands Koninkrijksteam de tegenstander.

Selectie Cuba

Pitchers (8):
Leandro Martínez (Granma)
Yosvany Torres (Pinar del Río)
José Ángel García (Artemisa)
Roy Hernández Cruz (Matanzas)
Yudiel Rodríguez (Las Tunas)
Dachel Duquesne (Ciego de Ávila)
Alejandro Meneses (Las Tunas)
Carlos Font Mustelier (Santiago de Cuba)

Catchers (2):
Franklin Aballe (Holguín)
Andy Cosme (Artemisa).

Binnenvelders (7):
Yasiel Santoya (Matanzas)
Sergio Barthelemy  (Santiago de Cuba)
Jorge Alomá (Artemisa)
Dainier Gálvez (Isla de la Juventud)
Aníbal Medina (Matanzas)
Orlando Acebey (Sancti Spíritus)
Lázaro Cedeño (Granma)

Buitenvelders (4):
Jorge Yhonson (Las Tunas)
Eduardo Blanco (Matanzas)
Ariel Sánchez (Matanzas)
Robert Delgado (Guantánamo)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018