Randolph Oduber terug in het uniform van Lincoln Saltdogs.

Honkbal

Ook Randolph Oduber terug bij Lincoln Saltdogs

Ook Randolph Oduber terug bij Lincoln Saltdogs

Randolph Oduber terug in het uniform van Lincoln Saltdogs.

Randolph Oduber terug in het uniform van Lincoln Saltdogs.
Foto: © Lincoln Saltdogs

In navolging van Shairon Martis is nu ook Randolph Oduber teruggekeerd bij Lincoln Saltdogs. Daarmee zijn de vier spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam weer herenigd bij de ploeg uit de American Association.

In april van dit jaar liet Lincoln Saltdogs de 29-jarige Randolph Oduber nog gaan. De Arubaanse buitenvelder werd door zijn werkgever geruild aan Fargo-Moorhead RedHawks. Voor deze club speelde Oduber de afgelopen weken 21 wedstrijden, waarin hij tot twintig honkslagen (.250) kwam. De buitenvelder sloeg woensdag 6 juni zijn enige homerun en scoorde in totaal vijftien punten. Fargo-Moorhead RedHawks (.500) staat momenteel op een vierde plaats in de North Division van de American Association. Lincoln Saltdogs (.581) bezet in de South Division de derde plaats.

Oduber maakte vorig jaar zijn debuut voor Lincoln Saltdogs. In 94 wedstrijden sloeg hij 101 hits (.286). De buitenvelder leidde zijn ploeg in aantal homeruns (17). Achter de Curaçaose Curt Smith was hij de nummer twee in aantal binnengeslagen punten (60).

Rentree

Deze week heeft Lincoln Saltdogs Oduber weer teruggehaald. Gisteravond maakte de 29-jarige Arubaan in het Haymarket Park zijn rentree in de met 9-15 verloren wedstrijd tegen St. Paul Saints, de koploper uit de North Division. Na vier wijd in zijn derde slagbeurt sloeg hij in de achtste inning een honkslag.

Oduber is bezig aan zijn achtste seizoen als profhonkballer. Tussendoor speelde hij in het seizoen 2016 voor Curaçao Neptunus in de Nederlandse hoofdklasse. Met de terugkeer van Oduber bij Lincoln Saltdogs zijn de vier internationals uit het Nederlands Koninkrijksteam weer herenigd. Vorige week keerde de Curaçaose pitcher Shairon Martis ook al terug bij de club uit de American Association. De andere twee internationals bij de club uit Lincoln zijn Curt Smith (.305) en Dashenko Ricardo (.333).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal