HB Hoofdklasse

Opnieuw winst koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam

Opnieuw winst koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam

Diegomar Markwell gooide de volledige wedstrijd.

Diegomar Markwell gooide de volledige wedstrijd.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De twee koplopers in de honkbal-hoofdklasse kwamen donderdagavond opnieuw tot winst. Curaçao Neptunus boekte een kleine 2-0 overwinning tegen HCAW, terwijl L&D Amsterdam met 2-13 te sterk was voor De Glaskoning Twins. Voor de achtervolgers van de twee lijstaanvoerders blijft de strijd om een plek in de top-vier bijzonder interessant. DSS won nipt met 1-0 van Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort won overtuigend met 10-0 van hekkensluiter Silicon Storks.

Op de langste dag van het jaar zorgden de acht teams samen voor misschien wel het snelste wedstrijdenkwartet ooit, want de vier ontmoetingen werden allen voor 22.00 uur afgesloten. De duels in Rotterdam en Haarlem spanden daarbij de kroon, want daar werd de laatste actie al genoteerd na slechts één uur en 55 minuten spelen. Zo kan het dus ook!

In Rotterdam bleef HCAW-rookie Sem Robberse lang overeind tegenover koploper Neptunus. De pas 16-jarige rechtshandige werper stond slechts drie honkslagen toe in de zes innings die hij op de heuvel stond. Pas in de vijfde inning wist Neptunus voor het eerst te scoren. Nadat de eerste twee slagmensen waren uitgeschakeld bereikte Gregory Muller het honk na een fout. Hij schoof op na een wilde worp en scoorde het eerste punt na een honkslag van Darryl Collins. Een tweehonkslag van Dudley Leonora zorgde in de achtste slagbeurt voor het tweede Neptunus-punt. Diegomar Markwell domineerde op de heuvel voor Neptunus. De linkshandige werper hield HCAW vijf innings hitloos, gooide een complete wedstrijd en stond uiteindelijk slechts drie honkslagen toe op weg naar zijn zevende heuvelzege.

Een fout bleek ook kostbaar in het duel tussen DSS en Hoofddorp Pioniers. In de zevende slagbeurt van DSS waren ook reeds twee spelers uitgeschakeld toen Tino van Erk een vrije loop kreeg, waarna Koen Halderman het honk kon bereiken na een fout. Even later scoorde Van Erk na een honkslag van Koen Werkman en dat bleef uiteindelijk het enige punt in de wedstrijd. Dat was een domper voor Lars Huijer, die de hele wedstrijd gooide voor Pioniers en tien slagmensen met drie slag uitschakelde. Ook in Haarlem waren de honkslagen kostbaar. DSS-starter Sander Helmendach stond maar drie hits toe in 7 1/3 inning.

In Rosmalen moest Amsterdam even op gang komen in het uitduel tegen Twins, maar kwam uiteindelijk voor de negentiende keer op rij tot winst. Hoewel de honken regelmatig werden bereikt kon Amsterdam aanvankelijk geen afstand nemen op startende werper Jan Evertse. Na vier innings stond de stand op 2-2, waarna de Amsterdammers de leiding hernamen in de vijfde slagbeurt dankzij een opofferingsslag van Victor Draijer. Na tweemaal te hebben gescoord in de zesde inning haalde Amsterdam in de zevende inning uit door achtmaal te scoren. Daarin werden vijf hits genoteerd, waaronder een tweepunten-homerun van Nick Urbanus. Ook Victor Draijer was weer productief, want hij zorgde met volle honken voor drie punten met een ferme driehonkslag. Heuvelveteraan Rob Cordemans stond vijf honkslagen toe en voegde zes strikeouts aan zijn record-totaal toe. De teller staat nu 1955.

Quick Amersfoort sloeg voor eigen publiek in de tweede inning met vijf punten toe. Dat gebeurde op vijf honkslagen, waaronder ‘back-to-back’ doubles van Jules Cremer (één punt) en Wesley Bernardus (twee punten). Later in de inning werd nog tweemaal gescoord op een honkslag van Jelle Blaauw, die totaal vier punten binnensloeg. Brian van Laar gooide een uitstekende wedstrijd voor de thuisploeg. De linkshander schakelde negen slagmensen met drie slag uit, stond slechts twee honkslagen toe en gooide voor het eerst in zijn hoofdklasse-loopbaan een complete wedstrijd.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse