Golden League

Volle winst Olympia, Sparks en Terrasvogels

Volle winst Olympia, Sparks en Terrasvogels


Foto: © Olympia Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem, Sparks Haarlem en Terrasvogels waren zaterdag succesvol in de Golden League. De drie ploegen kwamen op zaterdag tot de volle winst door beide wedstrijden van hun double-headers in winst om te zetten. Olympia Haarlem (1-13, 2-6) en het achtervolgende Sparks Haarlem (4-0, 6-4) wonnen respectievelijk van Roef! en DSS en verstevigden daarmee hun posities op de eerste en tweede plaats. Brenda Beers sloeg twee homeruns voor Olympia Haarlem. Oud-gedienden Kim Kluijskens en Sabine Franssen maakten hun rentree in het team van Sparks Haarlem, terwijl Nathalie Gosewehr wederom in actie kwam voor DSS. Terrasvogels deed goede zaken in Enschede. Door een dubbele winst (3-7, 2-7) bij Tex Town Tigers nam Terrasvogels weer alleen bezit van de vierde plek, die het voor vandaag met de Enschedese ploeg deelde. Roef! blijft ondanks de twee nederlagen de derde plaats innemen.

Roef! – Olympia Haarlem

Op een aanvankelijk bewolkte, maar zonnig geëindigde zaterdagmiddag in Moergestel haalde Olympia Haarlem in het openingsduel bij Roef! met 1-13 uit. De koploper begon aan de vierde slagbeurt met een 0-5 voorsprong, waarna een rally van acht punten in de vierde inning de ontmoeting besliste. Hoogtepunt in die slagbeurt was een driepunten-homerun van Brenda Beers. Olympia Haarlem was productief met 14 honkslagen, waaronder drie van Virginie Anneveld en Shareday Christina. Anneveld sloeg ook drie punten binnen. Roef! kwam tot slechts twee hits op twee werpsters en wist alleen in de tweede helft van de vierde inning tot scoren te komen.

In de tweede wedstrijd was er meer spanning. Zo stond Roef! na vier innings met 2-1 voor, maar draaide het duel in de vijfde inning alsnog om. Olympia Haarlem nam de leiding over toen er tweemaal werd gescoord op een honkslag van Virginie Anneveld. Een inside-the-park-homerun van Eva Voortman in de zesde inning en een tweepunten-homerun van Brenda Beers in de zevende inning zorgden daarna voor meer afstand.

Sparks Haarlem – DSS

Werpster Ginger de Weert stond slechts drie hits toe en gooide een shutout voor Sparks Haarlem in het openingsduel tegen DSS, dat met 4-0 werd gewonnen. De thuisploeg besliste het duel min of meer al in de eerste inning door drie punten te scoren, waarvan twee op een honkslag van Maxime van Dalen.

In de tweede ontmoeting keek Sparks Haarlem na vier innings tegen een 2-4 achterstand aan en kwam de winst wat moeizamer tot stand. De ploeg sloeg vervolgens in de vijfde slagbeurt toe met vier punten. Dat gebeurde ondermeer op vier (!) opeenvolgende tweehonkslagen. Na een tweehonkslag van Kimberly Jones brachten ‘back-to-back doubles’ van Maxime van Dalen en Lisa Maulden de stand in evenwicht. Na een werpsterswissel tekende Kim Kluijskens voor de vierde opeenvolgende tweehonkslag. Met volle honken nam Sparks de leiding over na een honkslag van Onaisha Franka. Kluijskens, die in 2008 met de nationale ploeg deelnam aan de Olympische Spelen in Peking, maakte na vele jaren noodgedwongen haar comeback vanwege een aantal blessures in de Haarlemse ploeg.

Tex Town Tigers – Terrasvogels

Terrasvogels besliste beide wedstrijden tegen Tex Town Tigers al vroeg. De ploeg stond in het openingsduel in de tweede inning reeds met 0-6 voor. Katharina Szalay nam de ploeg met drie honkslagen en drie gescoorde punten op sleeptouw. Tex Town Tigers kwam tot slechts één honkslag op startende werpster Jacquelyn Sertic, die vier innings gooide.

In de tweede wedstrijd gaf het scorebord in Enschede na drie innings een 1-7 stand aan in het voordeel van Terrasvogels. De ploeg kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Dervisa Mutic (twee ‘doubles’) en Rhowan Stuart. Ook in dit duel was de Amerikaanse Jacquelyn Sertic winnende werpster voor de Santpoortse ploeg. Dit keer stond ze vier hits toe in zes innings.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League