Linoy Croes scoorde alle twee de punten voor L&D Amsterdam.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus verslikt zich; L&D Amsterdam nieuwe koploper

Curaçao Neptunus verslikt zich; L&D Amsterdam nieuwe koploper

Linoy Croes scoorde alle twee de punten voor L&D Amsterdam.

Linoy Croes had een belangrijke bijdrage aan de overwinningen van L&D Amsterdam.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus is de leiderspositie in de hoofdklasse kwijt. In het weekeinde verslikte de ploeg zich tweemaal in HCAW (8-1, 1-2), dat zich daardoor vaster op de derde plaats nestelde. L&D Amsterdam kwam wel weer tweemaal tot winst tegen De Glaskoning Twins (6-1, 6-8), verlengde hun ‘winning-streak’ en klom zodoende naar de eerste plaats. Hierdoor moest ook Twins een stapje terugdoen, verliet de top-vier en zakte naar de zesde plaats. DSS deed namelijk goede zaken tegen Hoofddorp Pioniers, dat steeds verder achterop raakt. De Haarlemmers kwamen zaterdag tot een 3-3 gelijkspel, waarna zondag voor eigen publiek met 10-5 werd gewonnen. DSS keerde hierdoor weer terug naar de vierde positie op de ranglijst. Hekkensluiter Silicon Storks verloor tweemaal van Quick Amersfoort (4-6, 4-2), dat de vijfde plek overnam van DSS. De strijd om de derde en vierde plaats blijft hierdoor volledig open.

Curaçao Neptunus – HCAW

In de Bussumse Rob Hoffmann Vallei, vernoemd naar de befaamde HCAW-werper uit de jaren zestig, won de thuisploeg zaterdag overtuigend van de regerend landskampioen en Europese beker-winnaar. Met een 4-1 voorsprong drukte HCAW in de zesde inning definitief door met vier punten. Onder leiding van werper Kaj Timmermans (1-2-5 in 7 innings) stond de Bussumse verdediging slechts vijf honkslagen toe. Neptunus sloeg ‘op de poppetjes’, terwijl HCAW dertien honkslagen liet noteren op vijf werpers. Bovendien greep de Neptunus-verdediging een paar keer mis. Zo leverde een doorgeschoten bal in de eerste inning twee punten op en kon HCAW in de zesde inning tweemaal profiteren van een fout.

Zondag kwamen beide teams in de vierde inning tot scoren. Een slagbeurt later hernam HCAW de leiding en hield die dit keer vast. Roland Laurens sloeg toen een driehonkslag en scoorde wat het beslissende punt zou zijn na een honkslag van Patrick Bok. Neptunus kon dat niet meer ongedaan maken.

L&D Amsterdam – De Glaskoning Twins

Amsterdam kwam zaterdag in winstpunten al naast Neptunus te staan door zelf met 6-1 te winnen van Twins. De beslissing viel pas in de zevende inning, want tot dat moment stond de thuisploeg slechts met 1-0 voor. In de zevende slagbeurt kwam Amsterdam (met reeds twee uit) vijfmaal tot scoren op slechts twee honkslagen. Nadat met volle honken werd gescoord op geraakt werper volgden vier onverdiende punten die tot stand kwamen na een drie slag-doorgeschoten bal, een honkslag en een gemiste vangbal. Amsterdam-werper Kevin Heijstek stond slechts twee honkslagen toe in zeven innings en boekte zijn vijfde heuvelzege.

Zondag keek Amsterdam na twee innings tegen een 6-1 achterstand aan. Voor Twins bleef het daarbij, terwijl de Amsterdamse aanval vanaf de vierde inning terugkwam in de wedstrijd. In de achtste inning sloeg Amsterdam toe met vier punten en draaide het duel weer in eigen voordeel om. Linoy Croes (foto) had een belangrijk aandeel in de winst. Hij sloeg tweemaal een driehonkslag, sloeg daarmee twee punten binnen en scoorde zelf ook eenmaal. Met de winst verlengde Amsterdam hun ‘winning-streak’ naar 21 opeenvolgende overwinningen.

DSS – Hoofddorp Pioniers

DSS had een goed weekeinde tegen Pioniers, maar slaagde er niet in de volle winst te pakken. Zaterdag stond de ploeg in Hoofddorp tweemaal voor, maar dat werd beide keren ongedaan gemaakt. In de zevende inning bracht Pioniers een 0-2 achterstand in balans, waarna beide teams in de negende inning opnieuw scoorden. Vervolgens bleven de drie extra innings puntloos.

In Haarlem ging Pioniers voortvarend van start met drie punten in de eerste helft van de eerste inning. DSS antwoordde met twee eigen punten en sloeg daarna met vijf runs toe in de volgende slagbeurt. De voorsprong werd in de vijfde en zesde inning opgevoerd naar 10-3. Hoewel Pioniers drie honkslagen meer sloeg dan DSS (12-9) stond ploeg wederom met lege handen.

Quick Amersfoort – Storks

Quick Amersfoort nam zaterdag in Den Haag een snelle 0-3 voorsprong in de eerste inning en gaf die niet meer uit handen. Startende werper Luis Figuera Roman stond slechts drie Haagse honkslagen toe in de zeven innings die hij gooide, waarna Jurjen van Zijl het karwei afmaakte.

Een dag later was Quick voor eigen publiek ook weer succesvol en opende het de score eveneens in de eerste slagbeurt. Quick kwam tot zes honkslagen en scoorde driemaal op voormalig profwerper Juan Carlos Sulbaran, die de eerste vier innings voor Storks op de heuvel stond.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse