Golden League

Talent Team Holland dicht bij eerste winst

Talent Team Holland dicht bij eerste winst

Bondscoach Saskia Kosterink spreekt de speelsters van Team Kingdom of the Netherlands toe
(Foto: Talent Team Holland/Facebook)

Het Talent Team Holland was zondag zeer dicht bij de eerste overwinning van het seizoen in de Golden League. In de tweede wedstrijd van de double-header bij Tex Town Tigers speelde de nationale jeugdploeg een sterk duel en gaf zich pas in de negende slagbeurt gewonnen. Dat gebeurde na een marathon die bijna drie uur duurde! Tex Town Tigers won uiteindelijk met 7-6, nadat het eerste duel al met 5-2 in winst was omgezet. Er is duidelijk een stijgende lijn waarneembaar in het spel van het Talent Team, dat het in voorgaande wedstrijden ook al Terrasvogels, FysioExpert Olympia Haarlem en Roef! lastig maakte. Door de dubbele overwinning staat Tex Town Tigers na het weekeinde weer op het gelijke aantal punten met vierde plaats-bezetter Terrasvogels, dat twee wedstrijden minder speelde.

Het Talent Team Holland had in de tweede ontmoeting een voortvarende start en scoorde viermaal in de openingsslagbeurt. Met één uit kwam Rose Mwaro na een fout op het honk en sloeg Sterre den Duijn een honkslag. Een ‘double-steal’ leidde tot het eerste punt, waarna een honkslag van Marijn Crouwel het tweede punt opleverde. De ploeg van hoofdcoach Saskia Kosterink kreeg vervolgens de honken vol na honkslagen van Jacky Huijben en Charlotte Drijvers. Geraakt werpster voor Nina Oomes en een stootslag-honkslag van Tess Remmers voerden de stand op naar 0-4.

Maar het Talent Team wist de voorsprong hierna niet uit te breiden. Tex Town Tigers slaagde er vanaf de derde inning in langszij te komen, waarna een verlenging voor de beslissing moest zorgen. Beide teams scoorden eenmaal in de achtste inning, zodat nog een slagbeurt nodig was. Het Talent Team nam in de 1e9 voor de derde keer de leiding na een opofferingsstootslag van Bobbi Scheurkogel. Maar even later wist TTT wederom terug te komen. Een driehonkslag van Marije Oosting-ten Thij zorgde voor de gelijkmaker, waarna ze zelf het winnende punt scoorde na een honkslag van Myrthe Smid. Dat maakte na twee uur en 53 minuten spelen een einde aan een wedstrijd die ook nog eens zes minuten werd onderbroken wegens regen en uiteindelijk kort voor acht uur zondagavond werd afgesloten.

Het is niet de eerste keer dat de twee teams een marathon tegen elkaar spelen. Twee jaar geleden hadden Tex Town Tigers en het Talent Team Holland twee uur en 41 minuten nodig om de zeven innings van de tweede wedstrijd te spelen. Dat duel eindigde in een 21-20 overwinning voor de Enschedese ploeg.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League