Nick Urbanus sloeg een grandslam-homerun.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam wint 22e wedstrijd op rij

L&D Amsterdam wint 22e wedstrijd op rij

Nick Urbanus sloeg een grandslam-homerun.

Nick Urbanus sloeg drie honkslagen, scoorde driemaal en had twee RBI’s.
Foto: © Rob Jelsma

L&D Amsterdam, sinds het afgelopen weekeinde koploper in de hoofdklasse, kwam dinsdagavond tot een overtuigende 0-12 overwinning bij en tegen Hoofddorp Pioniers. De Amsterdamse ploeg boekte daarmee de 22e overwinning op rij. De wedstrijd stond eerder begin juni op het speelschema vlak voor het toernooi om de European Champions Cup, maar werd toen afgelast.

Amsterdam ging in Hoofddorp voortvarend van start en stond reeds na vier slagbeurten met 0-8 voor. Het verschil van tien punten werd bereikt in de eerste helft van de achtste inning toen de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus viermaal scoorde.

Aanvallend was Amsterdam met elf honkslagen weer flink op dreef. Nick Urbanus nam er daarvan drie voor zijn rekening. Ook scoorde de international driemaal en kreeg hij twee binnengeslagen punten achter zijn naam. In de tweede inning zorgde hij met een honkslag voor twee punten. Een tweehonkslag van Victor Draijer leverde twee runs op in de derde Amsterdamse slagbeurt. Kenny Berkenbosch had een bijdrage met twee tweehonkslagen.

Hoofddorp Pioniers kwam tot slechts vijf honkslagen op twee werpers. De Amsterdamse starter Robin Schel had een prima avond op de heuvel. De linkshander schakelde acht slagmensen met drie slag uit en stond maar vier hits toe in de vijf innings die hij gooide, waarna Nick Veltkamp het karwei afmaakte.

Door het verlies werd de achterstand op de top-vier groter voor Hoofddorp Pioniers, maar toch blijft de strijd om plek drie en vier spannend en aantrekkelijk. In de komende reeks wedstrijden ontmoet Pioniers De Glaskoning Twins, dat een plekje hoger staat. DSS, dat nu de vierde plaats inneemt, staat tegenover Curaçao Neptunus en het op de vijfde plaats staande Quick Amersfoort moet het opnemen tegen koploper Amsterdam. Hekkensluiter Silicon Storks komt driemaal in actie tegen HCAW, de huidige nummer drie in de hoofdklasse.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse