EK heren 2016

Oranje mannen winnen ook wedstrijd twee

Oranje mannen winnen ook wedstrijd twee

Na de overwinning op Slowakije in de eerste wedstrijd van het EK Men’s Fastpitch Softbal op maandagavond is vanochtend de tweede wedstrijd ook winnen afgesloten door het Nederlands team. Zweden werd in Kostelec met 10-1 verslagen.

Op het werpen van de Zweedse Lewis Hamilton nam Oranje al in de eerste inning de voorsprong en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De Zweden namen in hun eerste slagbeurt nog wel de leiding, maar Jeff Delfina kon na zijn tweehonkslag en gestolen honk de gelijkmaker scoren op de honkslag van Eldrick Dijkhoff. Dijkhoff stal het tweede honk en werd binnen geslagen door Emeron Lourens.

Homerun

Na de eerste inning, waarin hij een honkslag en een punt tegen kreeg, was startend werper Enio Kwas zeer dominant voor de ploeg van coach Ben ten Pas. De speler van Hoofddorp Pioniers schakelde in zijn vier innings vier Zweden met drie slag uit en stond slechts twee honklopers toe: één honkslag en één vrije loop. Waar de Oranje mannen op maandag vooral profiteerden van de vele vrije lopen, waren zij vanochtend zeer goed op dreef met de knuppels. In vier slagbeurten produceerden de Nederlanders tien honkslagen. Jeff Delfina (double, triple en 3 RBI) en Emeron Lourens (double, 3 RBI) sloegen de meeste punten binnen, maar Idel Raap zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met zijn solo homerun in de vierde inning.

Tweede ronde

Dankzij deze tweede overwinning staat Oranje in Groep A na twee wedstrijden bovenaan. Denemarken won gisteren haar enige wedstrijd en zag de wedstrijd van vanochtend verregenen. Israël is op moment van schrijven haar tweede wedstrijd aan het winnen tegen Slowakije. Om 15.45u staat wedstrijd drie voor Oranje op het programma. Daarin is Denemarken de tegenstander. Om de tweede ronde van het EK te bereiken, zal Oranje bij de bovenste drie in de poule moeten eindigen na vijf wedstrijden. Morgen staan nog wedstrijden tegen Kroatië (16.00u) en Israël (20.30u) op het programma.

      1 2 3 4 5 R H E
ZWEDEN   1 0 0 0 0 1 1 0
NEDERLAND 2 4 0 4 X 10 10 0

Pitchers Zweden
Lewis Hamilton (2): 0-3-10-0
Karl Hjelm (2): 1-0-0-0

Pitchers Slowakije
Enio Kwas (4): 4-1-1-0
Angel Brunken (1): 0-1-0-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK heren 2016