Jeandro Tromp in actie tijdens het U18 wereldkampioenschap.

EK U18 2018

EK selectie Oranje U18

EK selectie Oranje U18

Jeandro Tromp in actie tijdens het U18 wereldkampioenschap.

Jeandro Tromp in actie tijdens het U18 wereldkampioenschap. Tromp maakt ook voor het EK U18 deel uit van Team Kingdom of the Netherlands.
Foto: © WBSC

Manager Eric de Bruin van Team Kingdom of the Netherlands U18 heeft zijn selectie voor het EK U18 bekendgemaakt. In de selectie zitten dertien spelers die dit seizoen al op Hoofdklasse niveau gespeeld hebben. Het team wordt aangevuld met talentvolle spelers uit Nederland en Curaçao. Van 9 tot en met 15 juli zal het team de Europese titel verdedigen in het Italiaanse Grosseto.

Net als in 2016 tijdens het EK in Spanje en in 2017 tijdens het WK in Canada is er bij een U18 team sprake van een Koninkrijksteam. De selectie met spelers uit Nederland wordt aangevuld met spelers van Curaçao en als coach reist ook de Arubaan Eugene Kingsale met het team naar Grosseto.

Met spelers als Luuk ter Beek, Daniël Vos, Leandro Anasagasti en Tyler Boersma (Hoofddorp Pioniers), Jiorgeny Casimiri, Mick Vos, Darryl Collins en Ruendrick Piternella (Curaçao Neptunus), Scott Prins (DSS), Sem Robberse, Denzel Bryson en Jeandro Tromp (HCAW) en Max Kops (De Glaskoning Twins) heeft de Bruin de beschikking over een kern van spelers met inmiddels al een behoorlijke hoeveelheid aan ervaring in de Hoofdklasse.

Meulens

Aan die kern worden Curaçaoënaars Sherson Randt, als Senior catcher uitkomend voor Palm Beach High School in de VS, en infielder Tahir Meulens, speler van Lake Worth Christian High School in Florida, toegevoegd. Meulens is het neefje van San Francisco Giants bench coach en manager van Team Kingdom of the Netherlands tijdens de afgelopen World Baseball Classic, Hensley Meulens en staat te boek als een groot talent.

Na een trainingskamp in het Duitse Regensburg opent Team Kingdom of the Netherlands U18 het EK op maandag 9 juli om 15.00u met een wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Het volledige speelschema vind je hier.

De selectie:

Pitchers
P ter Beek Luuk
P Casimiri Jiorgeny
P Fransen Arij
P Iannelli Stefan
P Prins Scott
P Robberse Sem
P Stuart Chris
P Vos Daniël
Catchers
C/OF Bryson Denzel
C Randt Sherson
Infielders
3B/C Anasagasti Leandro
SS/2B Beugeling Nolan
2B/3B Boersma Tyler
SS/2B Meulens Tahir
SS/2B Vos Mick
Outfielders
1B/OF Collins Darryl
OF Kops Max
1B/OF Piternella Ruendrick
OF Tromp Jeandro
OF Mingeli Shuruengelo

Staff:

Manager: Eric de Bruin
Coach: Martijn Nijhoff
Coach: Eugene Kingsale
Pitching coach: Nick Stuifbergen
Fysiotherapeut: Pepijn van Ingen

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2018