Golden League

Winst Olympia; Onderscheiding Virginie Anneveld & Chantal Versluis

Winst Olympia; Onderscheiding Virginie Anneveld & Chantal Versluis

Chantal Versluis en Virginie Anneveld ontvingen het Bondsonderscheidingsteken
(Foto: Fred Versluis)

FysioExpert Olympia Haarlem, de koploper in de Golden League, was dinsdagavond opnieuw succesvol. In de eerste van twee midweekse wedstrijden tegen Sparks Haarlem won Olympia Haarlem met 7-1 en dat leverde de ploeg de twaalfde opeenvolgende overwinning op. Voor aanvang van de ontmoeting reikte bondsbestuurder Peter van der Aart het bondsonderscheidingsteken uit aan speelsters Virginie Anneveld (Olympia Haarlem) en Chantal Versluis (Sparks Haarlem).

De twee internationals werden benoemd tot Bondsridder, omdat zij inmiddels 400 wedstrijden in de hoogste softbalafdeling hebben gespeeld. Virginie Anneveld speelt sinds 2005 in de hoofdklasse/Golden League. Na Tex Town Tigers en Sparks Haarlem komt ze dit seizoen voor het eerst uit voor Olympia Haarlem. Chantal Versluis debuteerde in 2003 bij Birds en draagt sinds 2006 het shirt van Sparks Haarlem.

In de wedstrijd kwam Sparks Haarlem eenmaal tot scoren in de eerste slagbeurt, maar daar bleef het bij. Olympia Haarlem kwam in de vijfde slagbeurt tot een rally van zes punten. Dat gebeurde op een tweehonkslag van Emma Wójcik, een doorgeschoten bal, een velderskeus-klap van Mariëlle Vleugels, een 2-run triple van Virginie Anneveld en een wilde worp.

Bij Sparks Haarlem kwam opnieuw een oud-gediende in actie. Na Kim Kluijskens en Sabine Franssen in het weekeinde maakte dit keer Marloes Fellinger haar rentree in de ploeg.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League