EK heren 2018

Enrique Javier slaat Nederland naar overwinning

Enrique Javier slaat Nederland naar overwinning

De eerste wedstrijd in de kwartfinaleronde werd door Nederland nipt gewonnen (Foto: Grega Valancic)

In een spannende eerste wedstrijd in de kwartfinaleronde heeft het Nederlandse Men’s Fastpitch Softbal Team Groot-Brittannië verslagen. Lange tijd ging het duel gelijk op, maar in de zesde inning zorgde Enrique Javier voor de overwinning.

Dankzij de overwinningen op Kroatië en Israël op woensdag heeft Nederland zich als tweede uit Poule B geplaatst voor de kwartfinaleronde, waarin de zes beste teams van het toernooi zitten. De onderlinge resultaten tegen nummer 1 (Denemarken) en nummer 3 (Israël) zijn meegenomen en daarmee stond Oranje op de derde plaats voor aanvang van deze ronde. De eerste vier teams uit deze poule plaatsen zich vervolgens voor de halve finale.

Vroege voorsprong

In de tweede inning nam Oranje de voorsprong toen Enrique Javier (double) kon scoren nadat Ron Dix met volle honken werd geraakt door een worp van Britse werper Kyle Linton. Slordigheden in het veld en een wilde worp brachten de Britten op gelijke hoogte en vanaf dat moment gaven beide startende werpers niet veel meer weg. In een heus pitchersduel werden slechts vijf honkslagen geslagen. Slechts een daarvan werd opgegeven door Nederlandse starter Niek Nieuwenhuizen. Zijn tegenstander Linton gaf meer honkslagen op, maar zette wel dertien man met drie slag aan de kant.

Met een 1-1 stand in de zesde inning leek de wedstrijd op een verlenging af te gaan, maar Enrique Javier sloeg Oranje met een solo homerun naar een 2-1 voorsprong. Jeroen Mulder, die het werpen als reliever in de vijfde inning van Nieuwenhuizen overgenomen had, gooide in de zevende inning drie keer drie slag om de zege veilig te stellen.

Weg naar de halve finale

Vanmiddag speelt Nederland om 16.00u tegen onze Zuiderburen. De Belgen staan in de kwartfinaleronde nog met lege handen en staan op moment van schrijven ruim achter tegen Denemarken. Een overwinning op de Belgen betekent voor de Oranje mannen een garantie op een felbegeerde halve finaleplaats. Lukt het hen om vervolgens de top-3 te halen dan plaatsen zij zich bovendien voor het WK van 2019!

         1 2 3 4 5 6 7 R H E
GROOT-BRITTANNIË 0 0 0 1 0 0 0 1 1 0
NEDERLAND    0 1 0 0 0 1 X 2 4 2

Pitchers Groot-Brittannië
Kyle Linton (6): 13-2-4-0

Pitchers Denemarken
Niek Nieuwenhuizen (4 1/3): 3-3-1-2
Jeroen Mulder (2 2/3): 0-6-0-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK heren 2018