Oliver Van der Wijst Severino kwam vorig jaar voor Hoofddorp Pioniers uit in de Play-Offs.

Honkbal

Van der Wijst Severino weg bij Houston Astros

Van der Wijst Severino weg bij Houston Astros

Oliver Van der Wijst Severino kwam vorig jaar voor Hoofddorp Pioniers uit in de Play-Offs.

Oliver Van der Wijst Severino kwam vorig jaar voor Hoofddorp Pioniers uit in de Play-Offs.
Foto: © Robert Bos

Aan het verblijf bij Houston Astros is na twee seizoenen en 45 profwedstrijden een einde gekomen voor voormalig jeugdinternational Oliver Van der Wijst Severino. De overeenkomst met de twintigjarige honkballer uit Nederland werd gisteren door zijn Amerikaanse profclub ontbonden.

Van der Wijst Severino maakte vorig jaar op 6 juli zijn professionele debuut in dienst van Houston Astros. In de Dominicaanse zomercompetitie kwam hij in 2017 in 35 wedstrijden uit voor het satellietteam van de club uit Houston. In 2017 sloeg de derde honkman 27 honkslagen (.273), waaronder twee homeruns. Hij sloeg veertien punten over de thuisplaat en scoorde elf runs.

Drie weken geleden keerde hij op maandag 4 juli terug in de Dominicaanse Rookie League. Nu kwam de twintigjarige Van der Wijst Severino tot zes hits (.231). Afgelopen dinsdag speelde hij zijn laatste wedstrijd als profhonkballer. In de met 6-5 gewonnen wedstrijd tegen DSL Braves sloeg Van der Wijst Severino twee van de negen hits voor zijn ploeg.

Europees kampioen

Bij DSL Astros, dat momenteel na 23 wedstrijden en zestien nederlagen op een achtste en laatste plaats staat in de Northwest-divisie van de Dominicaanse competitie, heeft Van der Wijst Severino plaats moeten maken voor buitenvelder Franklin Pinto. Het pas zeventien jarige talent ui Venezuela werd vorig jaar juli als internationale free-agent voor $300.000 dollar door Houston Astros gecontracteerd. Zijn profdebuut volgde op de dag van het ontslag van Van der Wijst Severino.

De voormalige jeugdinternational, die onder meer met het Nederlands AAA-team in 2016 Europees kampioen werd, speelde in zijn prille carrière al voor drie verschillende clubs in de hoofdklasse. Na zijn debuut in dienst van L&D Amsterdam in 2014 verhuisde hij via het Haarlemse Kinheim (2016) naar Hoofddorp Pioniers. Vorig jaar kwam hij in de Play-Offs in twaalf wedstrijden uit voor de Hoofddorpse club. In oktober 2016 werd Van der Wijst Severino door de honkbal- en softbalbond KNBSB onderscheiden met de Ron Fraser Award voor de meest veelbelovende jeugdspeler.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal