Softbal

Bondscoach Francisca maakt WK selectie bekend

Bondscoach Francisca maakt WK selectie bekend

Team Kingdom of the Netherlands
(Foto: Olaf Tompot Photography)

Van 2 tot en met 12 augustus neemt Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal deel aan het WK in Chiba, Japan. Vandaag heeft bondscoach Juni Francisca zijn selectie voor dit toernooi bekend gemaakt. Het grootste deel van deze selectie bereikte in 2016 op het vorige WK een historische vierde plaats en werd in 2017 ongeslagen Europees Kampioen. Toch zitten er ook vier speelsters bij die voor het eerst hun opwachting zullen maken op een groot toernooi.

In de selectie zijn vier speelsters opgenomen met al meer dan 100 interlands achter hun naam: Britt Vonk (127), Chantal Versluis (124), Rebecca Soumeru (117) en Virginie Anneveld (113). Naast Vonk, die in Amerika op professioneel niveau uitkomt voor de ScrapYard Dawgs, is uiteraard ook de andere Nederlandse professional Eva Voortman geselecteerd. De linkshandige werpster speelt dit seizoen op het hoogste niveau in Japan voor Ogaki Minamo.

Vanwege blessures hebben Lindsey Meadows-Oosterveld en Karin Tuk moeten afhaken. Zij zijn in de selectie vervangen door Marjolein Merkx (Roef!) en Laura Wissink (Tex Town Tigers), die hun officiële debuut op een groot toernooi zullen maken voor het Koninkrijksteam. Lisa Hop en Wies Ligtvoet (beiden Roef!) zijn de twee andere debutanten in de selectie van bondscoach Juni Francisca. Met zeven speelsters is landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem hofleverancier van het Koninkrijksteam, dat naast speelsters geboren in Nederland ook nog twee speelsters uit Curaçao (Shareday Christina en Suka van Gurp) en een speelster uit Sint Maarten (Damishah Charles) huisvest.

Het Koninkrijksteam vertrekt op 19 juli naar Japan en zal voorafgaand aan het WK nog een aantal oefenwedstrijden spelen tijdens de Toyota Cup. Op 3 augustus is de nummer zes van de wereld, Puerto Rico, de eerste tegenstander van het WK. Oranje, dat op de zevende plaats van de wereldranglijst staat, heeft als doel de vierde plaats van 2016 minimaal te evenaren. Het volledige speelschema voor het WK vind je hier.

Steun jij de Olympische ambitie van Team Kingdom of the Netherlands en wil je hen supporten tijdens het WK en in aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo? Word dan 2020 Supporter via www.starship.nu.

De selectie

Pitchers Rugnummer Vereniging
Marjolein Merkx #3 Roef!
Lisa Hop #4 Roef!
Ilona Andringa #10 FysioExpert Olympia Haarlem
Ginger de Weert #14 Sparks Haarlem
Eva Voortman #19 Ogaki Minamo / FysioExpert Olympia Haarlem
Rebecca Soumeru #31 Sparks Haarlem
Catchers
Dinet Oosting #15 FysioExpert Olympia Haarlem
Laura Wissink #47 Tex Town Tigers
Infielders
Maxime van Dalen #5 Sparks Haarlem
Suka van Gurp #11 DSS
Shareday Christina #13 FysioExpert Olympia Haarlem
Virginie Anneveld #17 FysioExpert Olympia Haarlem
Britt Vonk #18 ScrapYard Dawgs / Terrasvogels
Outfielders
Jessie van Aalst #9 FysioExpert Olympia Haarlem
Wies Ligtvoet #20 Roef!
Brenda Beers #21 FysioExpert Olympia Haarlem
Chantal Versluis #23 Sparks Haarlem
Utility player
Damishah Charles #16 Roef!

Technische staf

Bondscoach Juni Francisca
Bench Coach Saskia Kosterink
Assistant coach Marcel Schippers
Pitching coach Karen Marr
Hitting coach / Athletic Performance Trainer Bart Hanegraaff
Fysiotherapeut Emile Kool

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal