De U12-selectie voor vertrek op Eindhoven Airport.

EK U12 2018

Nederland U12 vertrokken naar Boedapest

Nederland U12 vertrokken naar Boedapest

De U12-selectie voor vertrek op Eindhoven Airport.

De U12-selectie voor vertrek op Eindhoven Airport.

De spelers van het Nederlandse U12-team zijn vandaag vanaf vliegveld Eindhoven vertrokken naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Daar gaat morgen de 27e editie van start van het U12 Europees kampioenschap. Het evenement geldt als kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap.

Coaches Peter Herkemij, Jesse Aussems en Eric de Vries zijn vandaag met vijftien spelers afgereisd naar Boedapest. Daar begint voor Nederland morgen, aansluitend op de openingsceremonie, om 18.00 uur het EK U12 met een wedstrijd tegen Oostenrijk. In totaal neemt een recordaantal van veertien landen deel aan het EK. In de poulefase is Nederland ingedeeld bij België, Duitsland, Italië, Kroatië, Oostenrijk en Slowakije. In 2001 werden de Nederlandse pupillen voor het laatst Europees kampioen. De derde Europese titel werd gewonnen na een 9-5 overwinning op Rusland in de finale.

De wedstrijden in Boedapest worden gespeeld op twee velden in de Óbudai Baseball Aréna. Het is voor het eerst dat een internationaal toernooi in Hongarije wordt gehouden. In negen dagen tijd worden 51 wedstrijden gespeeld. In de Hongaarse hoofdstad verdedigt zevenvoudig kampioen Italië de titel. De beste twee teams uit de twee poules plaatsen zich voor de halve finales.

Wereldkampioenschap

Het toernooi geldt als kwalificatie voor het wereldkampioenschap van juli 2019. De twee teams die zondag 8 juli om 16.00 uur in de finale van het EK staan, verdienen een toegangsbewijs voor het WK. De vijfde editie van dit mondiale toernooi wordt gehouden in Tainan City.

In deze Taiwanese stad is afgelopen maart de renovatie gestart van het honkbalcomplex. Voor de start van het WK volgend jaar moeten er nieuwe accommodaties verrijzen, die plaats bieden aan achtduizend en duizend toeschouwers. Het miljoenenproject omvat verder onder meer de bouw van een enorm indoor honkbalcomplex , een aantal trainingsvelden en een Hall of Fame.

Meer informatie over het EK U12

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2018