Bryan Engelhardt is één van de ervaren spelers in de selectie van Quick Amersfoort.

HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort stopt winning streak L&D Amsterdam Pirates

Quick Amersfoort stopt winning streak L&D Amsterdam Pirates

Bryan Engelhardt is één van de ervaren spelers in de selectie van Quick Amersfoort.

Bryan Engelhardt maakte met Quick Amersfoort een einde aan de winning streak van L&D Amsterdam.
Foto: © Robert Bos

Quick Amersfoort stuntte donderdagavond met een 4-5 overwinning bij koploper L&D Amsterdam. Daarmee diende de Amersfoortse ploeg Amsterdam niet alleen de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe, het maakte ook een einde aan de lange winning streak van de koploper. Die stond op 22 opeenvolgende overwinningen, zodat Amsterdam één zege te kort kwam om het record te evenaren. Curaçao Neptunus had extra innings nodig om met 2-1 te winnen van DSS, want het winnende punt werd pas in de twaalfde slagbeurt gescoord. De Glaskoning Twins won nipt met 0-1 bij Hoofddorp Pioniers, terwijl HCAW met 10-0 te sterk was voor Silicon Storks.

Amsterdam keek halverwege de tweede inning tegen een 0-2 achterstand aan, maar kwam even later zelf viermaal tot scoren. Daar bleef het bij voor de hoofdstedelijke ploeg, terwijl Quick Amersfoort in het restant van de ontmoeting succesvoller was. Na de achterstand in de vijfde inning te hebben teruggebracht naar 3-4 sloeg Quick in de achtste inning met twee punten toe. Een honkslag van Tijmen Takke en een opofferingsslag van Rachid Engelhardt zorgden toen voor een 4-5 stand. In de negende slagbeurt kreeg Amsterdam nog de honken vol met één uit, maar wist het tij niet meer te keren. En zo stond Amsterdam voor het eerst sinds 26 april met lege handen. Quick klom door de overwinning naar de vierde plaats.

Amsterdam had nog één overwinning nodig om de langste winning streak ooit in een seizoen te evenaren, die sinds 2010 met 23 opeenvolgende zeges op naam stond van Neptunus. Hoewel dat record in het zicht van de haven strandde kwam Amsterdam tijdens de streak toch nog tot twee andere records. Met 18 overwinningen op rij werd eerst een clubrecord gevestigd. Met de 20e winstpartij op rij werd weer een ander record gerealiseerd. De 20 opeenvolgende overwinningen waren namelijk allemaal tot stand gekomen in wedstrijden van negen innings. Tijdens de recordreeks van Neptunus won de Rotterdamse ploeg negentien achtereenvolgende wedstrijden van negen innings. De twintigste zege kwam tot stand na een verlenging (10 innings), waarna er nog drie volgden in een ‘reguliere’ speeltijd.

Twins scoorde het enige punt bij Pioniers in de zevende inning na een wilde worp. Neptunus opende de score tegen DSS in de zesde slagbeurt via een homerun van Gianison Boekhoudt. DSS kwam langszij in de negende inning via een wilde worp. De beslissing viel in de twaalfde inning toen Neptunus het winnende punt scoorde op een walk-off single van Stijn van der Meer. HCAW kwam al snel op voorsprong tegen Storks, dat slechts twee honkslagen liet noteren. Na een ‘sun-delay’ van 34 minuten voegde HCAW nog twee punten toe om het duel in zeven innings af te kunnen sluiten.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse