Taiwan is in Haarlem voor de dertiende keer van de partij.

HHW 2018

Taiwan start voorbereiding op Honkbalweek

Taiwan start voorbereiding op Honkbalweek

Taiwan is in Haarlem voor de dertiende keer van de partij.

Taiwan is in Haarlem voor de dertiende keer van de partij.
Foto: © Rob Jelsma

Taiwan is de voorbereiding op de Honkbalweek Haarlem begonnen. In het Pim Mulierstadion wordt Taiwan volgende maand vertegenwoordigd door het nationale juniorenteam. Een groot deel van die selectie neemt later deze zomer deel aan de Asian Games in Jakarta.

De Taiwanese junioren wacht de komende weken een zwaar programma. Momenteel verblijft de selectie in de Verenigde Staten voor deelname aan de USA vs. Chinese Taipei International Friendship Series. De eerste wedstrijd werd gisteren in Cary (North Carolina) door de Amerikaanse collegehonkballers met 3-2 gewonnen. De vier Amerikaanse pitchers waren één slagbal verwijderd van een gecombineerde no-hitter. Uiteindelijk scoorde Taiwan op de tweede honkslag uit de negende slagbeurt tweemaal, voordat de wedstrijd met de dertiende strikeout van een Amerikaanse pitcher werd beëindigd.

Na afloop van deze serie  van vijf vriendschappelijke wedstrijden speelt Team USA eveneens een vriendschappelijke serie tegen Japan. Net als Taiwan reizen ook de Japanse honkballers daarna door naar Europa voor deelname aan de Honkbalweek Haarlem.

Tussenstop

Voor Taiwan staat eerst nog een tussenstop op het programma in Tsjechië. Daar worden in Blansko (9 juli) en Brno (10-12 juli) in totaal vier oefenwedstrijden gespeeld tegen de nationale Tsjechische ploeg. Op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 juli is in Trebic eerst nog Duitsland de tegenstander van Tsjechië in drie vriendschappelijke wedstrijden. Ook Duitsland is later in de maand één van de deelnemers aan de Honkbalweek Haarlem.

Na afloop van de Honkbalweek Haarlem reist de ploeg vervolgens af naar Japan voor een serie wedstrijden tegen teams uit de Japanse Industrial League. Veertien amateurhonkballers uit de nationale juniorenselectie worden hier samengevoegd met acht spelers van verschillende Taiwanese profclubs uit de Chinese Professional Baseball en twee spelers van NC Dinos uit de Koreaanse KBO en Yomiuri Giants uit de Japanse NPB. Deze selectie neemt later deze zomer deel aan de achttiende editie van de Asian Games in Jakarta.

Selectie Taiwan

Pitchers (11):
Chih-Hung Cheng (Topco Falcons)
Wen-Cheng Hsu (Taichung Athletics)
Chien-Lung Huang (Taiwan Cooperative Bank) *
Chun-Chi Li (Tainan City)
Yu-Hsiang Lin (Taipei City Baseball Team) *
Chia-Chun Tang (Taiwan Cooperative Bank)
Wei-Fan Tsai (Taiwan Power Company)
Cheng-Hao Wang (Taiwan Cooperative Bank) *
Hsiang-Ying Wang (Taiwan Power Company)
Tsung-Hao Wang (Taiwan Power Company) *
Sheng-Feng Wu (Taiwan Cooperative Bank) *

Catchers (3):
Jui-Mu Chen (Taiwan Power Company) *
Chia-Wei Huang (Taiwan Cooperative Bank) *
Kai-Yeh Niu (New Taipei City)

Binnenvelders (7):
Wei-Chih Chen (Taiwan Power Company) *
Po-Ting Hsiao (Taiwan Power Company) *
Chun-Kai Liao (Taiwan Power Company)
Chia-Yu Lin (Taiwan Power Company) *
Han Lin (Taiwan Cooperative Bank) *
Tsu-Chieh Lin (Taiwan Cooperative Bank) *
Chien-Ming Chiang (Topco Falcons)

Buitenvelders (4):
Hsiao-Yun Chen (Taiwan Cooperative Bank) *
Yu-Hsiang Huang (New Taipei City)
Ju-Liang Tai (Taiwan Power Company) *
Chen-Yu Yang (Chii-Lih Corals)

* Maakt tevens deel uit van de selectie voor de Asian Games.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018