Jeandro Tromp maakte zaterdag zijn debuut in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Overtuigende winst HCAW en De Glaskoning Twins

Overtuigende winst HCAW en De Glaskoning Twins

Jeandro Tromp maakte zaterdag zijn debuut in de hoofdklasse.

Jeandro Tromp sloeg drie honkslagen en had twee binnengeslagen punten voor HCAW.
Foto: © Alfred Cop

HCAW en De Glaskoning Twins, die respectievelijk de derde en vierde plaats in de hoofdklasse innemen, kwamen zaterdag tot een overtuigende overwinning. HCAW haalde in Den Haag met 1-12 uit bij Silicon Storks, terwijl Twins voor eigen publiek met 7-1 te sterk was voor Hoofddorp Pioniers. Voor koplopers L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus was er ‘herstel’. Amsterdam won ruim met 2-9 bij Quick Amersfoort, dat donderdagavond een einde maakte aan de lange winning streak van 22 opeenvolgende overwinningen van de lijstaanvoerder. Neptunus, dat donderdag pas in de twaalfde inning won van DSS, was zaterdag in Haarlem succesvoller en won met 1-6.

HCAW stond zaterdagmiddag met 1-4 voor tegen Storks, waarna nog eens negenmaal werd gescoord in de twee slot-innings. De Bussumers scoorden zevenmaal in de achtste slagbeurt. HCAW kwam tot 15 honkslagen, waaronder drie van Jeandro Tromp (foto), Delano Selassa en Patrick Bok.

Twins drukte ook pas tegen het einde van de wedstrijd definitief door tegen Pioniers. Met een 3-0 voorsprong scoorde de Noord-Brabantse ploeg driemaal in de zevende inning, waarna nog een punt werd toegevoegd in de volgende slagbeurt. Twins liet slechts vier honkslagen noteren, maar er waren ook twee Hoofddorpse fouten, terwijl drie werpers samen tien vrije lopen weggaven.

Amsterdam sloeg bij Quick in de vierde inning toe met zes punten en voerde de voorsprong daarna op, maar slaagde er niet in het verschil op tien te brengen. Nick Urbanus en Victor Draijer sloegen beiden drie hits. Startende werper Kyle Ward stond slechts drie honkslagen toe in de zes innings die hij gooide op weg naar zijn zesde heuvelzege.

Neptunus nam al vroeg de leiding tegen DSS door tweemaal te scoren in de eerste en derde inning. Dudley Leonora sloeg een twee- en driehonkslag, had drie binnengeslagen punten en scoorde tweemaal voor Neptunus, zodat hij verantwoordelijk was voor vijf van de zes Rotterdamse punten. Winnende werper Orlando Yntema (6-1) stond slechts twee hits toe in zeven innings.

De resultaten van de afgelopen dagen zorgen voor het bekende stuivertje wisselen op de plaatsen vier tot en met zes. Quick Amersfoort nam donderdagavond na de verrassende winst in de hoofdstad bezit van de vierde plek ten koste van DSS. Maar de ploeg moest die zaterdag weer afstaan aan Twins na verlies tegen de Amsterdammers. Inmiddels zijn Hoofddorp Pioniers en Storks uitgeschakeld voor de eerste plaats. De ploeg die de reguliere competitie als winnaar afsluit wint de KNBSB Beker en plaatst zich voor deelname aan het toernooi om de European Champions Cup van volgend jaar.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse