Golden League

Terrasvogels deelt klap uit aan Sparks Haarlem

Terrasvogels deelt klap uit aan Sparks Haarlem

Lizzie Clarijs (Terrasvogels) in actie tegen Sparks. Zij stootte met een squeeze bunt het winnende punt binnen.

Korte stop Lizzie Clarijs maakte een aantal fraaie verdedigende acties voor Terrasvogels tegen Sparks Haarlem.
Foto: © Fred Versluis

Terrasvogels, dat in de eerste anderhalve maand van het seizoen in de Golden League wisselvallig speelde, kwam zaterdag tweemaal overtuigend tot winst tegen Sparks Haarlem. Met overwinningen van 7-0 en 6-1 nestelde de Santpoortse ploeg zich weer wat vaster op de vierde plek. De dubbele nederlaag is opnieuw een klap voor Sparks Haarlem, dat in recente weken sukkelt met blessures en de afgelopen dagen zelfs vier oud-speelsters aan de ploeg toevoegde. Terrasvogels heeft nu vijfmaal op rij gewonnen en zeven van de laatste acht wedstrijden, waaronder een eerdere ruime 8-1 overwinning tegen Sparks Haarlem twee weken geleden. Voor Sparks Haarlem was het de vierde nederlaag op rij. De ploeg heeft vijf van de laatste zeven wedstrijden verloren en zeven van de laatste tien! Hoewel Sparks Haarlem nog altijd fier op de tweede plaats staat, is de achterstand op koploper FysioExpert Olympia Haarlem door deze resultaten flink opgelopen. De regerend landskampioen won zaterdag met 4-1 en 6-1 van DSS, dat een steeds grotere achterstand krijgt. Roef!, de nummer drie op de ranglijst, was tweemaal succesvol tegen Tex Town Tigers (3-2, 10-3).

Terrasvogels kwam in het openingsduel tegen Sparks Haarlem driemaal tot scoren in zowel de tweede als de vijfde slagbeurt. De thuisploeg bereikte het verschil van zeven punten met twee uit in de zesde inning. In de tweede ontmoeting stond Terrasvogels reeds met 6-0 voor na vier innings, maar dit keer wist Sparks Haarlem een mercy-regel nederlaag te voorkomen. Winnende werpster Jacquelyn Sertic schakelde veertien slagvrouwen op rij uit, maar haar Perfect Game eindigde in de vijfde inning na een honkslag van Maaike Blaauwgeers. Dervisa Mutic was met twee triples aanvallend op dreef voor Terrasvogels. De Santpoortse ploeg maakte verschillende fraaie verdedigende acties, waaronder een aantal van korte stop Lizzie Clarijs (foto) en tweede honkvrouw Jessica Waasdorp. Positief voor Sparks Haarlem was de rentree van werpster Rebecca Soumeru. Na lang blessureleed kwam de international in de tweede wedstrijd voor het eerst dit seizoen in actie.

Roef! keek in de eerste wedstrijd tegen Tex Town Tigers kort met 0-2 achter. Na langszij te zijn gekomen scoorde de ploeg wat het winnende punt zou zijn in de vierde inning toen Isa Los een driehonkslag sloeg en scoorde toen een klap van Damishah Charles in een fout eindigde. In de tweede wedstrijd stond Roef! met 3-2 voor en drukte daarna door met een rally van zeven punten in de vierde slagbeurt.

Olympia Haarlem moest in het eerste duel tegen DSS ook een achterstand (0-1) ongedaan maken. De ploeg nam de leiding in de derde inning over na een tweepunten-honkslag van Dinet Oosting, waarna twee runs werden toegevoegd in de vijfde slagbeurt. In het tweede duel sloeg Olympia Haarlem al sneller toe en stond na vijf innings met 6-0 voor. Winnende werpster Eva Voortman schakelde tien slagvrouwen met drie slag uit en stond slechts vijf honkslagen toe.

Highlights Softbaldino Game 1:

Game 2:

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League