DSS voorkwam met winst op zondag een sweep tegen Hoofddorp Pioniers.

HB Hoofdklasse

DSS en Quick stunten tegen Neptunus en Amsterdam

DSS en Quick stunten tegen Neptunus en Amsterdam

DSS voorkwam met winst op zondag een sweep tegen Hoofddorp Pioniers.

DSS kwam zondag tot een verrassende overwinning bij Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

DSS en Quick Amersfoort sloten het eerste deel van de hoofdklasse-competitie op zondag met een bijzonder goed gevoel af. DSS bleef met 2-3 aan de goede kant van de score tegen en bij Curaçao Neptunus, terwijl Quick Amersfoort een verlenging afdwong bij koploper L&D Amsterdam en tot een 2-2 gelijkpel kwam na 12 innings. Ook Hoofdorp Pioniers speelde een prima wedstrijd en won met 6-3 van De Glaskoning Twins. Met de overwinning sloot Pioniers een geslaagde dag af die begon met de ondertekening van een overeenkomst met nieuwe hoofdsponsor MeerLease BV. Een paar uur later kwam de ploeg onder de nieuwe naam MeerLease Pioniers gelijk tot winst. HCAW won ruim met 13-3 van Silicon Storks en kwam daarmee tot een ‘sweep’ tegen de hekkensluiter. Deze uitslagen zorgden voor een gelijke stand tussen DSS, Quick Amersfoort en Twins op de vierde plaats.

DSS was donderdagavond in het openingsduel tegen Neptunus dicht bij een gelijkspel, maar verloor toen in de twaalfde inning met 2-1. Na een 1-6 thuisnederlaag was DSS op zondag wel succesvol in Rotterdam. Een honkslag van Tino van Erk leverde twee punten op in de vierde inning. Een slagbeurt later werd de stand verhoogd naar 0-3 na een honkslag van Odion Gouverneur. Neptunus kwam niet verder dan vier honkslagen en wist pas in de zevende inning voor het eerst tot scoren te komen op starter Tim Halderman. In de negende inning zorgde een driehonkslag van Quintin De Cuba voor een 2-3 stand, maar daar bleef het bij.

Amsterdam nam tegen Quick Amersfoort een 2-0 voorsprong, maar kon geen afstand nemen. Zo kreeg de ploeg drie honklopers met nul uit in de zevende inning, maar maakte de verdediging van Quick vervolgens een prima dubbelspel. Quick kwam langszij na punten in de achtste en negende inning (met twee uit), zodat een verlenging volgde, maar die bleef puntloos.

Pioniers keek aanvankelijk tegen een 0-3 achterstand aan, maar scoorde zesmaal in de derde inning. Dat bleek genoeg, want werper Dion Steijl bleef het hele duel goed overeind voor Pioniers. Een grote domper in de wedstrijd waren twee zware blessures in de zevende inning in dezelfde situatie. Mervin Gario, de speler/coach van Pioniers kreeg vier wijd en stal het tweede honk. Catcher Jarreau Martina, die net was ingezet, liep bij de aangooi naar het tweede honk een stevige blessure op toen zijn schouder uit de kom raakte. Tegelijkertijd maakte Gario bij het bereiken van het tweede honk een verkeerde beweging en liep een knie- en enkelblessure op.

HCAW haalde met 21 honkslagen flink uit tegen Storks, waarvan driemaal met ruim verschil werd gewonnen. Julian Goins tekende voor vier honkslagen en sloeg drie punten binnen. Drie Bussumse werpers stonden samen zes honkslagen toe.

Voor zes teams volgt nu een competitie-onderbreking. Komend weekeinde staan koplopers Amsterdam en Neptunus voor het eerst tijdens deze competitie tegenover elkaar. Na hun reeks zit ook voor deze ploegen het eerste deel erop en volgt de onderbreking voor de Honkbalweek Haarlem, die op 13 juli van start gaat.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse