Na één maand heeft Juan Carlos Sulbaran Storks alweer verlaten.

HB Hoofdklasse

Sulbaran verruilt Storks voor profclub

Sulbaran verruilt Storks voor profclub

Na één maand heeft Juan Carlos Sulbaran Storks alweer verlaten.

Na één maand heeft Juan Carlos Sulbaran Storks alweer verlaten.
Foto: © Atsuko Miyano

Het verblijf van pitcher Juan Carlos Sulbaran voor Silicon Storks in de Nederlandse hoofdklasse is vooralsnog beperkt gebleven tot vijf wedstrijden. De pitcher uit het Nederlands Koninkrijksteam is vertrokken naar Canada waar hij gisteravond zijn debuut heeft gemaakt voor Winnipeg Goldeyes.

De Canadese profclub Winnipeg Goldeyes, die uitkomt in de American Association had zijn selectie gisteren voor de serie tegen Sioux City Explorers versterkt met drie nieuwe spelers, waaronder de Curaçaose pitcher Juan Carlos Sulbaran. Gisteravond maakte de 28-jarige international op het Mercy Field in Sioux City (Iowa) zijn debuut voor zijn nieuwe club, die momenteel op een vierde plaats staat in de North Division van de American Associaton. In deze profcompetitie zijn ook Curt Smith, Dashenko Ricardo, Randolph Oduber en Shairon Martis (allen Lincoln Saltdogs) actief.

Als startend pitcher gooide Sulbaran de eerste vier innings met drie keer drie slag en drie keer vier wijd. Hij kreeg achttien tegenstanders tegenover zich en gooide 47 van zijn tachtig pitches slag. Sulbaran moest vier punten toestaan (9.00), waardoor zijn ploeg de wedstrijd tegen Sioux City Explorer uiteindelijk met 5-4 verloor. Drie van die punten werden in de tweede en vierde inning binnengeslagen na honkslagen van Dylan Kelly.

Auto-ongeluk

Sulbaran werd vorige maand aan de selectie van de Haagse hoofdklasser Storks toegevoegd. Hij maakte zondag 10 juni zijn debuut in de met 3-4 verloren wedstrijd tegen DSS. Sulbaran gooide twee innings als startend pitcher. Uiteindelijk gooide de Curaçaose pitcher drie duels voor Silicon Storks in de hoofdklasse en kwam hij in negen innings tot een verdiende puntengemiddelde van 4.00 met dertien strikeouts. Daarnaast kwam hij in twee wedstrijden uit als aangewezen slagman en linksvelder.

Met zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse keerde Sulbaran na een jaar afwezigheid op de heuvel. Na afloop van de succesvol verlopen World Baseball Classic in 2017 raakte hij op de terugweg van het vliegveld naar huis, buiten zijn eigen schuld om, betrokken bij een auto-ongeluk. Daarbij werd zijn sleutelbeen van zijn gooiarm ontwricht. Het herstel duurde hierna lang. Pas in maart van dit jaar kon Sulbaran zijn eerste bullpen-sessie weer gooien.

Triple A

In 2016 kwam Sulbaran voor het laatst in actie als profhonkballer. Voor de organisatie van St. Louis Cardinals verdeelde hij zijn seizoen over het Triple A-team Memphis Redbirds en het Double A-team Springfield Cardinals. In november 2016 werd hij een free-agent.

Sulbaran komt sinds 2009 uit als profhonkballer. Eerder speelde hij voor de organisaties van Cincinatti Reds (2009-2012), Kansas City Royals (2012-2015) en St. Louis Cardinals (2016). Met het Nederlands Koninkrijksteam nam Sulbaran onder meer deel aan de Olympische Spelen van 2008 en de World Baseball Classics van 2009 en 2017. Bovendien werd hij in 2011 met Oranje wereldkampioen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse