HHW 2018

’t Hoen presenteert selectie voor Honkbalweek

’t Hoen presenteert selectie voor Honkbalweek

Evert-Jan ’t Hoen is zeer tevreden met de selectie van Team Kingdom of the Netherlands voor de Honkbalweek Haarlem
(Foto: Rob Jelsma)

Evert Jan ’t Hoen staat met Team Kingdom of the Netherlands voor zijn eerste klus als de nieuwe bondscoach. Van 13 tot en met 22 juli neemt het team deel aan de Honkbalweek Haarlem, dat in 2018 een herstart maakt. De selectie herbergt veel bekende namen, maar kent ook twee debutanten.

Het gros van de spelers binnen de selectie van Team Kingdom of the Netherlands komt uit in de Nederlandse Hoofdklasse, vanuit de Italiaanse competitie zijn Gilmer Lampe (Bologna) en Kevin Kelly (Rimini) toegevoegd en vanuit Curaçao komt de ervaren infielder Yurendell DeCaster (Wild Cats) overgevlogen.

Tussen de bekende namen als Rob Cordemans, Diegomar Markwell en Berry van Driel zal Misja Harcksen van De Glaskoning Twins tijdens deze editie van de Honkbalweek Haarlem zijn debuut maken voor de nationale selectie. Harcksen heeft als werper van Twins een win-loss record van 4-4 met een ERA van 3.06 en gooide 61.2 innings al 79 keer drie slag. Alleen de Amerikaan Chris Pfau doet het in die categorie tot nu toe beter dan de 23-jarige Rotterdammer.

Opvallende toevoeging

Henrique in actie voor Oranje tegen Cuba tijdens het WPT van 2013. (Foto: Rob Jelsma)

Bij de veldspelers maakt Denzel Richardson (DSS) zijn debuut in de selectie van Oranje. De van Sint-Maarten afkomstige buitenvelder werd in 2017 met Team Kingdom of the Netherlands U23 nog Europees Kampioen. Naast deze debutant is er nog een opvallende toevoeging aan de selectie. Roelie Henrique, outfielder bij HCAW, keert na een afwezigheid van vijf seizoenen terug in de selectie. De outfielder, die in 2013 lid was van de selectie die deelnam aan het World Port Tournament, is bezig aan een ijzersterk seizoen bij het Bussumse HCAW. Hij staat met een slaggemiddelde van .389 op de tweede plaats, vlak achter zijn teamgenoot bij Oranje Dwayne Kemp.

Kersverse bondscoach ’t Hoen is zeer tevreden met zijn selectie: “Ik ben erg blij met deze selectie. Ik denk dat we een sterk team hebben met veel bekende namen, maar ook een aantal grote talenten en spelers die een sterk seizoen draaien in de Hoofdklasse. Met dit team gaan wij voor de finale en als wij die halen, doen wij er uiteraard alles aan om die ook te winnen.”

De selectie

Pitchers
Mike Bolsenbroek Regensburg Legionaere
Rob Cordemans L&D Amsterdam
Misja Harcksen De Glaskoning Twins
Kevin Heijstek L&D Amsterdam
Lars Huijer Meerlease Pioniers
Kevin Kelly ASD Rimini
Diegomar Markwell Curaçao Neptunus
Jim Ploeger L&D Amsterdam
Berry van Driel Curaçao Neptunus
Loek van Mil Curaçao Neptunus
Orlando Yntema Curaçao Neptunus
Catchers
Max Clarijs L&D Amsterdam
Rodney Daal L&D Amsterdam
Gianison Boekhoudt Curaçao Neptunus
Infielders
Yurendell DeCaster Wild Cats (Curaçao)
Dwayne Kemp Curaçao Neptunus
Dudley Leonora Curaçao Neptunus
Nick Urbanus L&D Amsterdam
Stijn van der Meer Curaçao Neptunus
Outfielders
Remco Draijer L&D Amsterdam
Rachid Engelhardt Quick Amersfoort
Roelie Henrique HCAW
Gilmer Lampe Fortitudo Bologna
Denzel Richardson DSS

De technische staf:

Bondscoach Evert Jan ’t Hoen
Assistent Coach Ben Thijssen
Assistent Coach Wim Martinus
Hitting Coach Sidney de Jong
Pitching Coach Robin van Doornspeek

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018