Carter Kieboom is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Minor Leagues.

Honkbal

Carter Kieboom geselecteerd voor Futures Game

Carter Kieboom geselecteerd voor Futures Game

Carter Kieboom is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Minor Leagues.

Carter Kieboom is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Minor Leagues.
Foto: © Harrisburg Senators

Voor het derde jaar op rij moet de SiriusXM All-Star Futures Game het doen zonder spelers uit het Nederlands Koninkrijk. Maar toch kleurt de twintigste editie op zondagmiddag 15 juli een beetje oranje. Voor Team USA is korte stop Carter Kieboom geselecteerd. De Amerikaanse ploeg staat onder leiding van vijfvoudig All Star en negenvoudig Gold Glove-winnaar Torii Hunter.

De twintigjarige Kieboom is één van de drie honkballende zonen van de in Nederland geboren en opgegroeide Alswinn Kieboom. Zelf kwam Alswinn Kieboom in Nederland in de hoofdklasse uit voor HCAW en Twins en speelde hij bovendien voor Jong Oranje. In het Amerikaanse profhonkbal gooien twee Kieboom-broers momenteel hoge ogen. Carter Kieboom is bezig aan een snelle opmars in de Amerikaanse Minor Leagues. Twee jaar nadat hij door Washington Nationals in de eerste ronde werd gedraft, maakt hij nu al deel uit van het Double A-team Harrisburg Senators.

Kieboom startte het seizoen voor Potomac Nationals, maar mocht zich na 61 wedstrijden en 73 honkslagen (.298), waaronder elf homeruns, melden bij de club uit Harrisburg. Lang hoefde Kieboom zich niet aan te passen na zijn promotie twee weken geleden. Al na zestien wedstrijden in de Double A Eastern League staat hij voor Harrisburg Senators op een slaggemiddelde van .375. In vijftien van die zestien wedstrijden sloeg hij mimimaal één honkslag. Daarmee heeft hij zich inmiddels bovenin het slagklassement van zijn nieuwe ploeg genesteld.

Extra bijzonder

Het leverde Kieboom al een uitnodiging op voor de All Star Game van de Class A Advanced Carolina League. Daarin sloeg hij als korte stop maar liefst drie hits en scoorde hij tweemaal. Nu kan de korte stop zich op gaan maken voor zijn tweede All Star Game van het seizoen. Hij is één van de 25 spelers die voor de SiriusXM All-Star Futures Game zijn geselecteerd voor Team USA.

Deze wedstrijd op zondag 15 juli wordt extra bijzonder voor Kieboom. De jaarlijkse wedstrijd tussen de beste Minor Leaguers wordt namelijk gespeeld in het Nationals Park in Washington D.C., de thuisbasis van zijn eigen profclub. En dat is ook de club waarvoor zijn zeven jaar oudere broer Spencer Kieboom momenteel uitkomt in de Major League. Spencer Kieboom, die in 2016 al één wedstrijd voor Nationals speelde in de Major League, speelde sinds mei inmiddels nog eens achtien duels als back-up catcher voor de hoofdmacht. Daarin kwam hij tot tien honkslagen (.233).

Nederlands Koninkrijk

De Futures Game is één van de festiviteiten rondom de jaarlijkse All Star Game van Major League Baseball. De meest veelbelovende talenten uit de Minor League worden voor deze wedstrijd opgedeeld in een Team USA en een Team World. Voor de wereldselectie van manager David Ortiz zijn spelers geselecteerd uit Australië, Cuba, Dominicaanse Repbuliek, Mexico, Panama, Puerto Rico, Venezuela en Zuid-Afrika.

De laatste speler uit het Nederlands Koninkrijk die uitkwam in de SiriusXM All-Star Futures Game was Ozzie Albies (2015). Hij werd voorgegaan door Xander Bogaerts (2012 en 2013), Jurickson Profar (2011 en 2012), Juan Carlos Sulbaran (2009), Shairon Martis (2008), Rick van den Hurk (2007), Wladimir Balentien (2006 en 2007) en Evert-Jan ’t Hoen (1999). In 2014 was Bert Blijleven de manager van Team World.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal