Neptunus beslist duel tegen Amsterdam in eerste inning

Gianison Boekhoudt is de nieuwe leider van het homerunklassement.

Gianison Boekhoudt sloeg de eerste twee punten binnen voor Neptunus.
Foto: © Robert Bos

”De eerste klap is een daalder waard”, zo zegt een oud spreekwoord. Curaçao Neptunus deelde die klap donderdagavond gelijk in de eerste inning uit in het openingsduel tegen L&D Amsterdam, de koploper in de honkbal-hoofdklasse. Na die eerste slagbeurt hield de Amsterdamse pitching de Rotterdamse slagploeg namelijk op slechts drie honkslagen. Maar de vier punten bleken genoeg, want Amsterdam kon er slechts drie tegenover zetten. In de afgelopen weken verloor Neptunus drie van hun laatste vijf wedstrijden, terwijl Amsterdam in de vorige reeks de handen vol had aan Quick Amersfoort. Die ploeg maakte een einde aan de lange winning streak van Amsterdam, die 22 wedstrijden duurde.

De reeks tussen de twee lijstaanvoerders is deze dagen de enige die op het speelschema staat. Voor Neptunus en Amsterdam zijn het eigenlijk ‘inhaalwedstrijden’, omdat deze ontmoetingen werden verplaatst vanwege hun deelname vorige maand aan het toernooi om de European Champions Cup in Rotterdam. Na dit weekeinde staan alle ploegen weer gelijk, met uitzondering van L&D Amsterdam en Meerlease Pioniers, die nog eenmaal tegen elkaar moeten inhalen. Dat zal pas gebeuren na de Honkbalweek Haarlem, die op vrijdag 13 juli van start gaat. Neptunus en Amsterdam zijn voor dit evenement samen met 15 spelers hofleverancier voor de nationale ploeg.

Neptunus was met vijf honkslagen en vier punten goed op dreef in de eerste inning op Amsterdam-starter Kevin Heijstek. Daaronder waren rake klappen van Gianison Boekhoudt en Quintin de Cuba, die beiden met respectievelijk een éénhonkslag en een tweehonkslag twee teamgenoten over de plaat sloegen.

Amsterdam antwoordde met twee punten in de vierde inning op Diegomar Markwell, die startte voor Neptunus. De thuisploeg scoorde toen na vier wijd met volle honken voor Rodney Daal en een wilde worp, maar liet ook twee lopers achter. Tijdens de volgende scoringskans in de zevende slagbeurt werd daar een punt aan toegevoegd. Dat gebeurde op Loek van Mil, die in deze inning het werpen overnam van Markwell. Amsterdam kreeg nog een laatste kans langszij te komen in de negende inning, maar liet toen lopers op het eerste en derde honk achter.

Neptunus won met 3-4 en Diegomar Markwell kreeg zijn achtste zege van het seizoen achter zijn naam.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse