Pitcher Orlando Yntema gooide een complete wedstrijd.

HB Hoofdklasse

Neptunus koploper; Umpire Van Heijningen onderscheiden

Neptunus koploper; Umpire Van Heijningen onderscheiden

Pitcher Orlando Yntema gooide een complete wedstrijd.

Pitcher Orlando Yntema gooide een complete wedstrijd en stond slechts twee honkslagen toe
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus heeft zaterdagmiddag ook de tweede wedstrijd van de reeks tegen L&D Amsterdam in winst omgezet. Neptunus won overtuigend met 8-0, waardoor de ploeg Amsterdam op de ranglijst passeerde en terugkeerde naar de eerste plaats in de honkbal-hoofdklasse. Amsterdam, dat aanvallend geen vuist kon maken, staat door het verlies op de tweede plaats.

Scheidsrechter Henri van Heijningen werd in het zonnetje gezet.

Scheidsrechter Henri van Heijningen werd benoemd tot Lid van Verdienste.
Foto: © Rob Jelsma

Voor aanvang van de wedstrijd werd er stilgestaan bij de lange loopbaan van umpire Henri van Heijningen, die al 36 jaar voor de KNBSB actief is als honkbal-scheidsrechter. Van Heijningen is bezig aan zijn 28e seizoen in de hoofdklasse en nam twee weken geleden deel aan zijn 700e competitiewedstrijd op het hoogste niveau. Op die dag werd hij al in de bloemen gezet, maar vandaag werd hij door de kersverse bondsvoorzitter Mark Herbold benoemd tot Lid van Verdienste van de KNBSB voor zijn lange staat van dienst. Eerder dit seizoen werd ook umpire Henny Jansen al benoemd tot Lid van Verdienste.

Werper Orlando Yntema vervulde zaterdagmiddag in het Neptunus Familiestadion een hoofdrol en gooide het hele duel voor de thuisploeg. De international hield de Amsterdamse slagploeg vijf innings lang hitloos, maar moest uiteindelijk twee honkslagen toestaan. Yntema stond zijn eerste honkslag pas toe met één uit in de zesde slagbeurt toen Victor Draijer raaksloeg. Even later zorgde een line drive van zijn broer Remco Draijer voor een dubbelspel. Het was Remco Draijer die in de negende inning voor de tweede Pirates-honkslag tekende.

Orlando Yntema had een ijzersterke middag op de heuvel. De rechtshander kreeg slechts drie slagmensen boven het minimum tegenover zich, stond Amsterdam niet toe in scoringspositie te komen en had 114 pitchers nodig om door de negen innings heen te komen.

Neptunus nam een beslissende voorsprong in de derde inning door viermaal te scoren op Rob Cordemans, die in deze slagbeurt vier hits moest toestaan. Klappen van Benjamin Dille, Dwayne Kemp, Gianison Boekhoudt en Dudley Leonora zorgden voor de punten. Neptunus verdubbelde de voorsprong in de volgende drie innings. Neptunus kwam tot 14 honkslagen, waaronder vier van Stijn van der Meer.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse