Golden League

Volle winst voor Olympia Haarlem & Roef!

Volle winst voor Olympia Haarlem & Roef!

Isa Los bracht Roef! naast DSS met een driehonkslag
(Foto: Mara Los)

Koploper FysioExpert Olympia Haarlem en het op de derde plaats staande Roef! boekten op zaterdag de volle winst in de Golden League. Olympia Haarlem had wel de handen vol aan Terrasvogels, maar won met 0-3 (8 innings) en 2-3. Door de dubbele winst is de lijstaanvoerder dicht bij plaatsing voor de play-offs. Roef! draaide in het openingsduel tegen DSS een achterstand om in een 3-2 overwinning, die pas na tien innings tot stand kwam. Hierna volgde een overtuigende 9-2 winst. Tex Town Tigers en Sparks Haarlem deelden de punten. Sparks Haarlem won het eerste duel met 0-4, waarna TTT in de tweede ontmoeting in de zevende inning toesloeg en met 4-3 won. Na komend weekeinde wordt het seizoen in de Golden League onderbroken, want dan zal de nationale ploeg afreizen naar Japan voor het wereldkampioenschap.

Roef! – DSS

In Moergestel stond DSS in de eerste ontmoeting tegen Roef! met 0-2 voor halverwege de zesde inning. Mariah Janeyson, die vorige week aan de ploeg was toegevoegd, zorgde voor beide punten. In de eerste inning sloeg ze een punt binnen met een tweehonkslag en in de zesde inning kwam ze zelf tot scoren. Even later stond het scorebord op 2-2 toen een driehonkslag van Isa Los twee punten opleverde voor de thuisploeg. Dat gebeurde met twee uit in de tweede helft van de zesde slagbeurt na een kostbare veldfout. Er volgde een verlenging, die pas in de tiende inning werd beslist na een walk-off honkslag van Kim Donkers.

In de tweede wedstrijd had Roef! aan vijf innings genoeg om tot winst te komen. De ploeg kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Kim Donkers. Door de dubbele nederlaag raakt DSS meer en meer achterop bij de rest.

Terrasvogels – Olympia Haarlem

Het openingsduel tussen Terrasvogels en Olympia Haarlem bleef zeven innings puntloos. Pas in de achtste inning wist de regerend landskampioen de thuisplaat te passeren. Dat gebeurde op honkslagen van Brenda Beers en Dinet Oosting, maar ook twee kostbare verdedigende fouten. Die zorgden ervoor dat de drie punten allen onverdiend waren.

De samenvatting van Game 1 door Softbaldino:

In de tweede ontmoeting scoorden Terrasvogels en Olympia Haarlem hun punten beide in de derde slagbeurt. Terrasvogels kwam tot slechts één honkslag op werpster Ilona Andringa.

De samenvatting van game 2 door Softbaldino:

Tex Town Tigers – Sparks Haarlem

De eerste wedstrijd tussen Tex Town Tigers en Sparks Haarlem werd pas in de zesde inning beslist. In die slagbeurt scoorde Sparks Haarlem driemaal op een honkslag van Marloes Fellinger, een fout en een gestolen honk. Tex Town Tigers werd op slechts twee honkslagen gehouden door Ginger de Weert, die achtmaal drie slag gooide.

In de tweede wedstrijd gaf Sparks Haarlem in de zevende inning een 1-3 voorsprong uit handen. Met twee uit zorgde een honkslag van Nadine Marinus voor het eerste punt. Even later had Tex Town Tigers de honken vol en was het Annemiek Jansen, die met een walk-off single voor twee punten en de winst zorgde.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League