Ben ten Pas (tweede van rechts) naast de andere Europese coaches (van links naar rechts) Tomáš Kusý, Jaroslav Korčák en Kevin Stockford.

Softbal

Ben ten Pas met Team Europe tegen wereldkampioen

Ben ten Pas met Team Europe tegen wereldkampioen

Ben ten Pas (tweede van rechts) naast de andere Europese coaches (van links naar rechts) Tomáš Kusý, Jaroslav Korčák en Kevin Stockford.

Ben ten Pas (tweede van rechts) naast de andere Europese coaches Tomáš Kusý, Jaroslav Korčák en Kevin Stockford.
Foto: © Grega Valancic

De Nederlandse softbalcoach Ben ten Pas heeft een uitnodiging ontvangen om als coach met Team Europe op zondag 2 september deel te nemen aan de oefenwedstrijd van het Europese All Star Team tegen wereldkampioen Nieuw-Zeeland. Vorige week leidde Ten Pas, met coaches Anthony Hosé en Marlon Comenencia, Nederland naar de finale van het Europees kampioenschap heren softbal.

De speciale oefenwedstrijd tussen Team Europe en Nieuw-Zeeland wordt gespeeld in het Tsjechische Havlíčkův Brod, waar Nederland vorige maand de finale bereikte van het Europees kampioenschap heren softbal. Tsjechië is daarmee deze zomer het centrum van het mondiale heren softbal.

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd wordt in Havlíčkův Brod namelijk ook de eerste editie van de Intercontinental Cup gehouden. Aan de Intercontinental Cup neemt de mondiale wereldtop deel. Europa wordt vertegenwoordigd door Denemarken en gastheer Tsjechië. Tijdens dit toernooi zijn punten te verdienen voor de wereldranglijst. Eén van de deelnemers aan dit evenement is Nieuw-Zeeland. De aanwezigheid in Tsjechië van de wereldkampioen maakte een oefenwedstrijd tegen een Europees All Star Team mogelijk.

Selectie

Ben ten Pas is één van de vijf coaches die is gevraagd om het Europese team te begeleiden tijdens deze oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De andere coaches zijn de Tsjech Tomáš Kusý, de Brit Kevin Stockford en de Deen Jesper Panduro. De Tsjech Jaroslav Korčák is aangewezen als assistent-coach. Tomáš Kusý en Korčák leidden hun ploeg vorige maand op het EK naar titelprolongatie. In de finale werd Nederland met 10-3 verslagen.

De selectie voor Team Europe wordt later deze maand bekendgemaakt. Het team wordt samengesteld uit spelers van alle deelnemende landen aan het afgelopen EK, aangevuld met vertegenwoordigers uit Spanje en Frankrijk. Uit Nederland komen hiervoor de softballers van Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort in aanmerking. Zij verblijven vanaf maandag 3 september al in de Tsjechische hoofdstad Praag voor deelname aan de Super Cup.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal