Aanvallend werd Jochem Koedijk (Curaçao Neptunus) de man van de avond.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus opnieuw nipt langs L&D Amsterdam

Curaçao Neptunus opnieuw nipt langs L&D Amsterdam

Aanvallend werd Jochem Koedijk (Curaçao Neptunus) de man van de avond.

Jochem Koedijk (Curaçao Neptunus) sloeg voor het eerst een homerun
Foto: © Robert Bos

Curaçao Neptunus kwam zondagmiddag voor de tweede keer in vier dagen tot een nipte overwinning op L&D Amsterdam. Voor aanvang van de reeks van drie wedstrijden was Amsterdam koploper in de honkbal-hoofdklasse. Die voorsprong werd kleiner na de 3-4 nederlaag op donderdagavond, waarna Neptunus de leiderspositie zaterdagmiddag overnam na een overtuigende 8-0 winst. Zondag nam Neptunus wat meer afstand door in de hoofdstad met 2-3 te winnen. Het seizoen wordt nu onderbroken voor de Honkbalweek Haarlem, die op vrijdag 13 juli van start gaat. De competitie wordt weer hervat op donderdag 26 juli.

Neptunus en Amsterdam kwamen in de derde ontmoeting allebei tot scoren in de eerste slagbeurt. Neptunus deed dat op een honkslag van Dudley Leonora op startende werper Kyle Ward. Amsterdam antwoordde met een punt in de eigen eerste slagbeurt dat tot stand kwam na een honkslag van Nick Urbanus op de Japanner Riki Saito. Beide ploegen kregen een scoringskans in de tweede inning. Neptunus liet toen echter twee lopers in scoringspositie achter, terwijl bij Amsterdam een loper op de thuisplaat werd uitgeschakeld.

Het was Neptunus dat de gelijke stand doorbrak in de zevende inning op reliever Maickel Rietel. Openingsslagman Jochem Koedijk haalde toen goed uit en sloeg een homerun, de eerste in zijn hoofdklasse-loopbaan. Een inning later was het Gianison Boekhoudt die eveneens een homerun sloeg en de stand daarmee op 1-3 bracht.

Amsterdam verkleinde de achterstand even later in de tweede helft van de achtste inning naar 2-3. Toen werd een punt gescoord op een honkslag van Max Clarijs, maar die werd vervolgens zelf op het tweede honk uitgeschakeld bij een poging een extra honk op te schuiven. Dat maakt tevens een einde aan de inning. Amsterdam kreeg nog een loper op het tweede honk in de tweede helft van de negende inning, maar die bleef achter. De wedstrijd eindigde namelijk met (opnieuw) een prima actie van eerste honkman Dudley Leonora.

Met de drievoudige winst maakte Neptunus een einde aan een reeks wisselvallige wedstrijden. De Rotterdamse ploeg had slechts twee van de voorgaande vijf wedstrijden gewonnen, terwijl het daarvoor ook al de handen vol had gehad aan Hoofddorp Pioniers. Voor Amsterdam betekende de drie nederlagen dat de ploeg slechts drie punten wist te behalen uit de laatste zes wedstrijden. Een week geleden eindigde de Amsterdamse winning streak na 22 opeenvolgende overwinningen tegen Quick Amersfoort, dat de onderlinge reeks toen afsloot met een gelijkspel na 12 innings.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse