Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Ozzie Albies (Atlanta Braves) zijn geselecteerd voor de All Star Game op dinsdag 17 juli.

Honkbal

Jansen en Albies in MLB All Star Game

Jansen en Albies in MLB All Star Game

Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Ozzie Albies (Atlanta Braves) zijn geselecteerd voor de All Star Game op dinsdag 17 juli.

Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Ozzie Albies (Atlanta Braves) zijn geselecteerd voor de All Star Game op dinsdag 17 juli.

De Curaçaose tweede honkman Ozzie Albies is voor het eerst in zijn carrière geselecteerd voor de All Star Game van Major League Baseball. Hij wordt op dinsdag 17 juli in het team van de National League de ploeggenoot van international Kenley Jansen. De pitcher van Curaçao begint aan zijn derde All Star Game.

De beste honkballers uit de Major League betreden dinsdag 17 juli het Nationals Park in Washington voor de 89e editie van de All Star Game. Gisteravond werden de selecties bekendgemaakt tijdens de 2018 Camping World All-Star Selection Show op ESPN. Hofleverancier voor de National League is Atlanta Braves. Eén van de spelers van deze Amerikaanse profclub wordt de 21-jarige Ozzie Albies.

Vorig jaar was Albies al in de race voor deelname aan de All Star Game. Hij kwam toen in zijn eerste volledige seizoen net een aantal stemmen tekort in de publieksverkiezing. Ook dit jaar ging Albies lang aan kop bij de publieksverkiezing. In de laatste week werd de 21-jarige Albies echter ingehaald door de eveneens debuterende Javier Baez (Chicago Cubs). De winnaars van de publieksverkiezing beginnen tijdens de All Star Game in de startende line-up. Albies werd uiteindelijk door de spelersverkiezing alsnog als tweede honkman gekozen voor de All Star Game en kan als invaller zijn opwachting maken in Nationals Park..

Ploeggenoot

Andrelton Simmons.

Andrelton Simmons.

Voor Albies (.281 met 18 homeruns), die vorig jaar op 1 augustus zijn debuut maakte in de Major League, is het in zijn eerste volledige seizoen in de Majors zijn eerste selectie voor de All Star Game en zijn vierde All Star Game sinds zijn profdebuut in 2014. Eerder nam hij deel aan de Class A South Atlantic League All Star Game (2015), de SiriusXM All-Star Futures Game (2015) en de Triple A International League All Star Game (2017).

In het Nationals Park in Washington wordt Albies de ploeggenoot van Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers). Daarmee krijg het Nederlands Koninkrijk al voor het derde jaar op rij twee spelers in de All Star Game. De dertigjarige Jansen begint aan zijn derde MLB All Star Game. Na een moeizame start van zijn seizoen boekte de pitcher van Curaçao inmiddels 24 saves en staat hij op een verdiende puntengemiddelde van 2.34.

Nederlands Koninkrijk

Andrelton Simmons kan nog de derde honkballer van Curaçao worden die een uitnodiging ontvangt voor de All Star Game. De international van Curaçao maakt deel uit van de allerlaatste verkiezing. Voor zowel de American League als de National League kan het publiek daarvoor nog kiezen uit een vijftal spelers. Simmons (.307), die dit seizoen zes homeruns sloeg en 39 punten binnenbracht voor Los Angeles Angels, is één van de vijf genomineerden voor de American League. Deze laatste tien spelers zijn bepaald door Major League Baseball. Zowel de American League als de National League wordt nog aangevuld met één speler. De verkiezing eindigt op woensdag 11 juli.

De 21-jarige Albies is de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk die in dienst van Atlanta Braves is geselecteerd voor de All Star Game. Hij volgt daarmee vijfvoudig deelnemer Andruw Jones (2000, 2002, 2003, 2005 en 2006) en pitcher Jair Jurrjens (2011). Andere spelers uit het Nederlands Koninkrijk die werden geselecteerd voor de All Star Game waren Jonathan Schoop (2017), Kenley Jansen (2016 en 2017), Xander Bogaerts (2016) en Bert Blijleven (1973 en 1985).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal