EK U18 2018

Oranje U18 opent EK met monsterzege op Britten

Oranje U18 opent EK met monsterzege op Britten

Team Kingdom of the Netherlands U18 is het EK begonnen met een mega overwinning

Team Kingdom of the Netherlands U18 is het EK U18 in Grosseto goed begonnen met een zeer ruime overwinning op Groot-Brittannië. In slechts vijf innings werden de Britten met maar liefst 21-2. Het verschil werd gemaakt in de derde inning, waarin het team van coach Eric de Bruin 19 runs scoorde op 9 hits.

Sem Robberse, werper van HCAW, opende de wedstrijd voor Oranje en kwam dankzij een dubbelspel zonder kleerscheuren uit de eerste inning. Dankzij wat slordigheden in de Britse verdediging en honkslagen van Neptunianen Darryl Collins en Ruendrick Piternella pakte het Koninkrijksteam een vroege voorsprong toen Tyler Boersma (Meerlease Pioniers) het eerste punt scoorde.

Een inning later werd de voorsprong verdubbeld. Shuruengelo Mingeli sloeg en honkslag en stal – na vijf mislukte pogingen tot een pick-off – het tweede honk. De Curaçaoënaar scoorde vervolgens op de honkslag van Mick Vos (Curaçao Neptunus) het tweede punt voor Oranje.

Rally time

Robberse gooide uiteindelijk drie innings als starter, waarin hij twee keer drie slag gooide en slechts een honkslag tegen kreeg. In de gelijkmakende slagbeurt van de derde inning brak het Koninkrijksteam de wedstrijd volledig open. Op negen honkslagen – twee doubles (Collins, Bryson), twee triples (Anasagasti en Piternella), singles (Piternella, Boersma, Beugeling, nogmaals Boersma en Anasagasti) – twee fouten, tien(!) vrije lopen, een walk en een paar wilde worpen scoorde Oranje negentien runs. Met een voorsprong van 21-0 gooiden relievers Scott Prins en Jiorgeny Casimiri de wedstrijd uit.

Ruendrick Piternella (3-4 met 4 RBI) en Leandro Anasagasti (2-3 met 4 RBI) waren de aanvallende uitblinkers aan de kant van het Koninkrijksteam, dat morgen een vrije dag heeft en het EK op woensdag om 15.00u vervolgt met een lastigere tegenstander: Tsjechië.

         1 2 3 4 5 R H E
GROOT-BRITTANNIË 0 0 0 2 0 2 4 5
NEDERLAND    1 1 19 0 X 21 15 1

Pitchers Groot-Brittannië
Michael Lawson (5): 0-5-7-3
Nathan Kettle (3 slagmannen): 0-2-1-0
Christopher Gregory (4 slagmannen) : 0-3-0-1
Ian Dellapina (1): 2-1-7-1

Pitchers Nederland
Sem Robberse (3): 2-1-1-0
Scott Prins (1): 1-1-3-1
Jiorgeny Casimiri (W) (1): 1-0-0-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2018