EK U18 2018

Oranje U18 verslaat Tsjechië in spannend duel

Oranje U18 verslaat Tsjechië in spannend duel

Darryl Collins sloeg drie honkslagen in de overwinning op de Tsjechen

Team Kingdom of the Netherlands U18 heeft ook het tweede duel van het EK U18 in Grosseto, Italië gewonnen. In een duel dat lang gelijk opging, trok de ploeg van coach Eric de Bruin aan het langste eind: 9-5. Het verschil werd in de zevende inning gemaakt dankzij RBI singles van Jeandro Tromp, Nolan Beugeling en Darryl Collins.

Het werd voor het Koninkrijksteam U18 en startende werper Luuk ter Beek een wat stroeve start. De Tsjechen scoorden in de eerste drie innings telkens één of twee runs. Ter Beek gooide twee keer drie slag, maar kreeg ook vier honkslagen tegen in twee innings en zag zijn veld een aantal dure fouten maken. Zijn opvolger Stefan Iannelli kreeg in de derde inning ook twee runs tegen (één verdiend), maar herstelde sterk en overbrugde het gat tussen starter ter Beek en relievers Fransen en Casimiri.

Comeback

Tot drie keer toe wist Oranje U18 in deze wedstrijd van een achterstand terug te komen. Een RBI single van Ruendrick Piternella en een wilde worp zorgden in de eerste inning voor een 2-2 gelijke stand. In de tweede inning scoorde Leandro Anasagasti (vrije loop) op een grondbal van Jeandro Tromp de gelijkmaker en in de vierde inning scoorde Anasagasti (double) op de honkslag van Mick Vos, die op zijn beurt op een Tsjechische veldfout over de thuisplaat kwam.

De bullpen zorgde er, dankzij ijzersterke outings van Iannelli (3 IP), Arij Fransen (3 IP) en closer Casimiri (1 IP), voor dat de Tsjechen in de rest van de wedstrijd niet meer scoorden.

Tweede overwinning

In de zesde inning nam Oranje voor het eerst een voorsprong. Nolan Beugeling startte de slagbeurt met een tweehonkslag en bereikte het derde honk op de stootslaghonkslag van Jeandro Triomp. Tromp sneuvelde vervolgens op het tweede honk via een velders keus (Tyler Boersma), waarop Beugeling het zesde punt scoorde voor het Koninkrijksteam. In de zevende inning werd de zege veiliggesteld via de broodnodige insurance runs. Beugeling, Tromp en Collins sloegen elk een punt binnen met een honkslag.

Na twee wedstrijden staat Oranje U18 bovenaan in bovenaan in Poule A. Morgen is om 16.00u nummer twee Frankrijk (twee wins, één loss) de tegenstander.

Beste slagmannen aan de kant van het Koninkrijksteam:
Jeandro Tromp: 2-4 met 2 RBI
Tyler Boersma: 1-3 met 2 RBI
Darryl Collins: 3-5 met 1 RBI

      1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
TSJECHIË  2 1 2 2 0 0 0 0 0 5 4 2
NEDERLAND 2 1 0 2 0 1 3 0 X 9 14 3

Pitchers Tsjechië
Daniel Padsyak (5): 7-4-6-2
Petr Vojta (1): 0-1-3-0
Tomas Hrbek (2): 1-1-5-0

Pitchers Nederland
Luuk ter Beek (2): 2-1-4-2
Stefan Iannelli (3): 1-4-0-1
Arij Fransen (W) (3): 2-2-1-0
Jiorgeny Casimiri (1): 2-0-0-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2018