HHW 2018

Oranje opent Honkbalweek met overtuigende overwinning

Oranje opent Honkbalweek met overtuigende overwinning

Dwayne Kemp opende de score met een homerun en maakte meerdere mooie defensieve acties.
(Foto: Robert Bos)

In een volgepakt en zonnig Pim Mulier Stadion heeft Team Kingdom of the Netherlands zojuist zijn eerste wedstrijd op de 29e Honkbalweek Haarlem met 6-0 gewonnen van Duitsland.

Nadat eerder op de dag tijdens het openingsduel Japan in een spannende verlenging al tegenstander Italië met 1-0 had verslagen, was het de beurt aan de mannen van debuterend bondscoach Evert-Jan ’t Hoen om het publiek van de banken te krijgen. Dat lukte meteen toen de tweede slagman in de line up, Dwayne Kemp, de bal over de hekken sloeg.

Goed veldspel
Het was daarna even wachten op de volgende punten, en omdat starter Orlando Yntema de Duitse slagploeg goed onder controle hield, was het een kwestie van tijd totdat de score uitgebreid kon worden. Ondertussen werd Yntema ook uitstekend gesteund door zijn veld, met mooie acties van  infielders Stijn van der Meer en Nick Urbanus.

Scoren
In de vierde inning kon er weer gejuicht worden, toen Gianison Boekhoudt opende met een honkslag en hij kon opschuiven na vrije lopen voor zowel Gilmer Lampe als debutant Denzel Richardson. Door een verre opofferingsslag van midvelder Remco Draijer en een foute aangooi van de Duitse catcher konden Boekhoudt en Lampe scoren en een 3-0 tussenstand op het scorebord zetten.

Pitcher Yntema bleef onbespeelbaar voor de oosterburen. Hij zou in zeven innings slechts één honkslag tegen krijgen en daarmee terecht Man van de Wedstrijd worden. Voordat hij vervangen zou worden, had catcher Max Clarijs nog de 4-0 gescoord na vier wijd voor Gilmer Lampe, met volle honken.

Winst
Zowel in de achtste als in de negende inning werd er nog éénmaal gescoord, na goede klappen van Richardson, Kemp en Lampe. Met 3-uit-5 was Dwayne Kemp vandaag aanvallend uitstekend op dreef. Omdat relievers Kevin Heijstek (één inning) en Mike Bolsenbroek (ook één inning) de boel goed op slot hielden en het veld foutloos speelde, eindigde ook de 27e ontmoeting tegen de Duitsers in een overtuigende 6-0 overwinning.

Morgenmiddag om 15.00 speelt Oranje tegen Italië!

      1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NEDERLAND 1 0 0 2 0 0 1 1 1 6 7 0
DUITSLAND 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 1

Pitchers Nederland
Orlando Yntema (7): 6-1-1-0
Kevin Heijstek (1): 1-0-2-0
Mike Bolsenbroek (1): 1-0-0-0

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018