HHW 2018

Cordemans heerst, Oranje wint ook van Italië

Cordemans heerst, Oranje wint ook van Italië

Rob Cordemans ijzersterk in zijn 116e interland voor Oranje
(foto: Rob Jelsma)

Team Kingdom of the Netherlands heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Honkbalweek gewonnen. In de 132e ontmoeting werd Italië met 7-0 verslagen, met als absolute uitblinker Rob Cordemans.

Cordebaas
Op zijn 11e Honkbalweek liet de 43-jarige Cordemans zien dat hij nog lang niet versleten is. ‘Cordebaas’ stuurde de eerste Italiaanse slagman direct met drie slag terug naar de dug out en zou in zes innings maar liefst 9 keer drie slag gooien en slechts twee honkslagen incasseren. Bij een 4-0 voorsprong werd hij uiteindelijk vervangen door Lars Huijer.

Scoren
Nadat korte stop Stijn van der Meer de wedstrijd begonnen was met een honkslag, zou er in de tweede inning pas echt gejuicht kunnen worden. Gilmer Lampe sloeg zijn eerste pitch meteen diep in het outfield voor een driehonkslag en kon na een tweehonkslag van Nick Urbanus de 1-0 voorsprong op het scorebord zetten.

Een inning later was Lampe weer belangrijk. Yurendell de Caster bereikte het eerste honk na een Italiaanse veldfout en kon scoren na een verre klap van aangewezen slagman Gianison Boekhoudt, waarna Lampe de bal weer goed raakte en Boekhoudt over de plaat sloeg.

Ook in zijn volgende slagbeurt, in de vijfde inning, zorgde Lampe voor een RBI. Ditmaal scoorde Stijn van der Meer, die met vier wijd op het honk was gekomen, op een klap van Lampe en bracht hij de stand op 4-0.

Dwayne Kemp toonde weer zijn acrobatische vermogen (Foto: Robert Bos)

Foutloos
Net zoals gisteren tegen Duitsland was het Nederlandse veld foutloos en prima op dreef. Infielders Urbanus, van der Meer en Kemp lieten vandaag wederom hun beste honkbal zien, tot groot vermaak van het publiek.

Winst binnenharken
De in de zevende inning op de heuvel gekomen Lars Huijer (2-1-0) toonde zich een waardige vervanger van Cordemans. Hij gaf de Italiaanse slagploeg in twee innings eveneens geen enkele kans.

Om de score extra glans te geven, werd er in de negende inning nog wat gas gegeven. Dat resulteerde na vier wijd voor Roelie Henrique, hits van Kemp en De Caster en een opnieuw een verre klap van Nick Urbanus tot vier extra punten en een 7-0 stand.

Closer Loek van Mil gaf net als zijn voorgangers op de heuvel de Italianen geen enkele kans meer, met als resultaat een zeer overtuigende 7-0 overwinning.

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen won in zijn loopbaan al vaker van Italië. Vandaag voor het eerst als coach. Zijn reactie:

Morgen om 14:00 is de tegenstander Chinese Taipei, dat eerder vandaag met 0-1 verloor van Japan.

      1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NEDERLAND 0 1 2 0 1 0 0 0 3 7 11 0
ITALIË   0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 3

Pitchers Nederland
Rob Cordemans (6): 9-2-2-0
Lars Huijer (2): 2-1-0-0
Loek van Mil (1): 2-0-0-0

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018