Golden League

Olympia naar play-offs; 2x nipte winst Terrasvogels

Olympia naar play-offs; 2x nipte winst Terrasvogels

Katharina Szalay (links) zorgde met een inside-the-park-homerun voor het enige punt van Terrasvogels in de tweede wedstrijd tegen DSS.
(Foto: Connie Theissen)

Terrasvogels sloot het eerste deel van de competitie in de Golden League zaterdag af met twee nipte overwinningen tegen en bij DSS. De Santpoortse ploeg bleef de Haarlemse tegenstander tweemaal met slechts 0-1 de baas. FysioExpert Olympia Haarlem, de koploper in de Golden League, was tweemaal te sterk voor Tex Town Tigers van wie met 1-4 en 0-9 werd gewonnen. Door de dubbele winst verzekerde Olympia Haarlem zich als eerste van een plek in de play-offs. Sparks Haarlem en Roef! deelden de punten. Roef! won het openingsduel met 1-2, waarna Sparks Haarlem de tweede ontmoeting met 9-1 winnend afsloot. De competitie wordt nu een aantal weken stil. Aanstaande donderdag vertrekt de nationale softbalploeg naar Japan, waar op 2 augustus in Chiba het wereldkampioenschap van start gaat.

DSS – Terrasvogels

Terwijl op 700 meter afstand volop wedstrijden aan de gang waren tijdens de Honkbalweek Haarlem stonden DSS en Terrasvogels op hetzelfde naar de legendarische Pim Mulier vernoemde sportpark tegenover elkaar. In de eerste wedstrijd doorbrak Terrasvogels de puntloze stand in de zesde slagbeurt. Katharina Szalay bereikte toen het tweede honk na een foute aangooi op haar stootslag, waarna Noa Brand volgde met een infield-hit. Met loopsters op het eerste en derde honk resulteerde een double steal-situatie in het enige punt. Terrasvogels-werpster Jacquelyn Sertic stond slechts drie honkslagen toe. In de tweede wedstrijd besliste Terrasvogels het duel in de vijfde inning. Dat gebeurde toen op een inside-the-park-homerun van Katharina Szalay.

Sparks Haarlem – Roef!

Roef! opende de score in de eerste wedstrijd gelijk in de eerste slagbeurt. Wies Ligtvoet begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Kim Donkers. Sparks Haarlem kwam langszij in de vierde inning dankzij een honkslag van de meer dan ervaren Kim Kluijskens. Roef! hernam de leiding in de zesde inning, maar liet toen ook drie loopsters achter. Een vrije loop met volle honken voor Lisa Hop zorgde toen voor het beslissende punt. In het tweede duel kwam de winst een stuk makkelijker tot stand. Met een 2-0 voorsprong sloeg de thuisploeg in de derde slagbeurt toe met vijf punten. Dat werd gedaan op vijf honkslagen. Roef! ging verdedigend vijfmaal in de fout in deze ontmoeting. Drie daarvan zorgden voor nog eens twee punten in de vierde slagbeurt. Roef! wist alleen in de vijfde inning tot scoren te komen.

Tex Town Tigers-Olympia Haarlem

Olympia keek in de eerste wedstrijd aanvankelijk tegen een 1-0 achterstand aan. Een honkslag van Nita Hickey zorgde toen voor een voorsprong voor TTT, bij wie Nadine Marinus vandaag haar 500e wedstrijd in de hoogste afdeling speelde. Olympia kwam pas langszij in de zesde inning na een honkslag van Rosanne de Vries. Olympia besliste het duel door driemaal te scoren in de zevende slagbeurt. Dat gebeurde op een stootslag van Jessie van Aalst, een doorgeschoten bal en een honkslag van Shareday Christina. In de tweede wedstrijd won Olympia Haarlem overtuigend met 0-9, maar had daar wel zeven innings voor nodig. Na driemaal te hebben gescoord in de tweede slagbeurt duurde het tot de vijfde inning voordat weer werd gescoord. Met een 0-5 voorsprong kwam de lijstaanvoerder in de zevende inning nog eens viermaal tot scoren.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League