EK U18 2018

Koninkrijksteam U18 ongeslagen Europees Kampioen!

Koninkrijksteam U18 ongeslagen Europees Kampioen!

Juichende spelers na de winst op de Italianen in de halve finale. Na de winst in de finale kon er nog harder gejuicht worden!
(Foto: Raymond Beugeling)

Team Kingdom of the Netherlands is dankzij een 6-3 overwinning op Spanje in de finale van het EK U18 in Grossetto, Italië, ongeslagen Europees Kampioen geworden! De ploeg van manager Eric de Bruin prolongeert hiermee de Europese titel en heeft zich geplaatst voor het WK van 2019!

Op weg naar de finale werd gisteren nog in de halve finale gewonnen van aartsrivaal Italië. De Italianen werden via de mercy rule met 12-2 verslagen. Het Koninkrijksteam U18 begon dan ook als absolute favoriet aan de finale tegen Spanje.

Vroege voorsprong

Startende werper Luuk ter Beek had vroeg in de wedstrijd weinig moeite met de Spaanse slagploeg en zag zijn teamgenoten al in de eerste inning op 1-0 voorsprong komen. Jeandro Tromp (vier wijd) scoorde op de honkslag van zijn HCAW-teamgenoot Denzel Bryson. Twee innings later werd deze voorsprong verdubbeld. Het was wederom Tromp die wist te scoren. Deze keer kwam hij dankzij een honkslag op het eerste honk en kon hij met één uit scoren vanaf het derde honk op de opofferingsslag van Ruendrick Piternella.

In de vierde inning werd de voorsprong uitgebreid. Shuruengelo Mingeli en Leandro Anasagasti kregen beiden vier wijd en schoven een honk verder toen Mick Vos zijn stootslag perfect op de derde honklijn legde voor een honkslag. Mingeli scoorde vervolgens het derde punt voor Oranje U18 op de velders keus van Nolan Beugeling.Ook de tweede vrije loop van Spaanse werper Dominguez bleek een dure, want Anasagasti kon scoren toen de linksvelder van Spanje de hoge bal van Jeandro Tromp niet goed wist te verwerken.

IJzersterke pitching

De absolute uitblinker van de dag was werper Luuk ter Beek. De Spaanse slagploeg, die een dag eerder nog de Tsjechen versloegen, hadden geen enkele grip op de worpen van ter Beek. In acht innings kwamen de Spanjaarden niet verder dan vier honkslagen. Pas in de negende inning werd de ploeg dreigend. Na twee honkslagen om de negende inning te openen werd ter Beek vervangen door Arij Fransen. Inmiddels was de voorsprong al uitgebreid naar 6-0 dankzij RBI-singles van Leandro Anasagasti en Jeandro Tromp.

Fransen kreeg een tweehonkslag tegen waarop beide honklopers scoorden, maar stelde de zege en daarmee de Europese titel vervolgens via een dubbelspel (waarop wel gescoord werd) en een strikeout veilig.

Ongeslagen

Na zeges tegen Groot-Brittannië (21-2), Tsjechië (9-5), Frankrijk (17-7), Oekraïne (17-0), Italië in de halve finale (12-2) en nu ook deze finale is Team Kingdom of the Netherlands U18 ongeslagen Europees Kampioen geworden. Het betekent een titelprolongatie voor het team van bondscoach Eric de Bruin, die in 2016 met zijn team de titel binnenhaalde in het Spaanse Gijon. In 2019 verdedigt Oranje tijdens het WK U18 in Zuid-Korea de Europese eer.

Later volgt nog meer informatie over de individuele prijzen van dit toernooi.

     1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
SPANJE  0 0 0 0 0 0 0 0 3 3 7 2
NEDERLAND 1 0 1 2 0 0 0 2 X 6 9 1

Pitchers Nederland
Luuk ter Beek (8 + 2 slagmensen): 2-1-6-1
Arij Fransen (1): 1-0-2-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2018