HHW 2018

Taiwan verrast Oranje op Honkbalweek

Taiwan verrast Oranje op Honkbalweek

De sfeer was weer uitstekend in het Pim Mulier Stadion
(foto: Serge Meijer)

Op de derde dag van de Honkbalweek heeft Team Kingdom of the Netherlands zijn winning streak niet voort kunnen zetten.
In een close game was Chinese Taipei na negen innings met 3-2 te sterk voor de mannen van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen.

Na de overtuigende overwinningen van vrijdag op Duitsland (6-0) en gisteren op Italië (7-0) werd er vandaag al direct in de eerste inning het eerste tegenpunt van het toernooi geïncasseerd. Startend werper Diegomar Markwell kreeg van openingsslagman Tai een tweehonkslag om de oren, waarna de linksvelder van Taiwan even later over de thuisplaat werd geslagen door landgenoot Chiang. De inning daarna was het opnieuw raak voor de Aziaten, nadat catcher Huang opende met een tweehonkslag en kon scoren na twee opofferingsslagen.

Snel beslist
De score aan Nederlandse kant werd geopend door de weer goed op dreef zijnde Dwayne Kemp, die de achterstand iets verkleinde door te thuisplaat te bereiken op een verre klap van eerste honkman Dudley Leonora. Diezelfde Leonora zou in zijn daaropvolgende slagbeurt opnieuw belangrijk zijn, toen hij de bal over de hekken sloeg voor een solohomerun. Omdat de Taiwanezen in de tussentijd nog een punt hadden gescoord via een tweede geslaagde squeeze, betekende dat een 2-3 tussenstand in de vijfde inning.

Die 2-3 tussenstand zou later al de eindstand blijken te zijn, want aan slag kon Oranje weinig potten breken. Het zou alleen in de achtste inning nog spannend zijn, met het eerste en derde honk bezet, maar gescoord zou er niet meer worden. Vandaag was het veld wederom foutloos en met enkele prachtige plays, waaronder een geweldige vangbal van rechtsvelder Denzel Richardson. Closers van Driel en Kelly deden hun werk uitstekend, waardoor ook Taiwan niet meer tot score wist te komen.

De eerstvolgende wedstrijd is dinsdag om 19.00 tegen niemand minder dan Cuba, een wedstrijd die ongetwijfeld meer vertier dan vandaag op gaat leveren.

      1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
TAIWAN   1 1 0 1 0 0 0 0 0 3 6 1
NEDERLAND 0 0 1 0 1 0 0 0 0 2 7 0

Pitchers Nederland
Diegomar Markwell (7): 1-2-5-0
Berry van Driel (1): 0-1-1-0
Kevin Kelly (1): 1-0-0-0

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018