Prijswinnaars Luuk ter Beek (m) en Nolan Beugeling (r) op de foto met ploeggenoot Leandro Anasagasti.

EK U18 2018

Individuele prijzen voor Beugeling en Ter Beek

Individuele prijzen voor Beugeling en Ter Beek

Prijswinnaars Luuk ter Beek (m) en Nolan Beugeling (r) op de foto met ploeggenoot Leandro Anasagasti.

Prijswinnaars Luuk ter Beek (m) en Nolan Beugeling (r) op de foto met ploeggenoot Leandro Anasagasti.
Foto: © Raymond Beugeling

Na afloop van de gewonnen finale van het Europees kampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger hebben Nolan Beugeling en Luuk ter Beek gisteravond laat voor een nog groter succes voor het Nederlands Koninkrijksteam gezorgd. Beide jeugdinternationals mochten in het Italiaanse Grosseto een individuele prijs in ontvangst nemen.

De prijsuitreiking in het Stadio Roberto Jannella vond gisteravond pas ver na 23.00 uur plaats. Op last van Antonfrancesco Vivarelli Colonna werd de finale verplaatst van 18.00 naar 20.00 uur. De burgemeester van Grosseto had eerder in het weekeinde om veiligheidsredenen de technische commissie van het Europees kampioenschap hier schriftelijk om gevraagd.

Luuk ter Beek, die in de finale tegen Spanje winnend pitcher was, werd uitgeroepen tot de beste pitcher van het U18 Europees kampioenschap. In de eindstrijd gooide de speler van Mearlease Pioniers acht puntloze innings. Pas in de negende Spaanse slagbeurt moest hij zijn enige twee punten toestaan. De zeventienjarige Ter Beek legde daarmee de basis voor de gewonnen finale.

Meest Waardevolle Speler

De belangrijkste individuele prijs ging eveneens naar een speler uit het Nederlands Koninkrijksteam. Korte stop Nolan Beugeling werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi. De speler van het Haarlemse Kinheim werd met een slaggemiddelde van .556 de nummer vijf in het slagklassement en eindigde op de derde plaats met tien gescoorde runs. Nog veel waardevoller was Beugeling defensief. De korte stop had op het EK de meeste assists en maakte in het hele toernooi slechts één fout.

Beste slagman werd de Spanjaard Frank Hernandez. Hij kwam in het Italiaanse Grosseto tot het onwaarschijnlijk hoge gemiddelde van .846. Overigens sloeg Hernandez niet de meeste honkslagen op het EK. Koninkrijk-speler Darryl Collins (.571) sloeg met twaalf hits één meer, maar had daar wel meer slagbeurten voor nodig. Ook in verschillende andere klassementen eindigde een speler van de kersverse Europees kampioen bovenaan. Midvelder Jeandro Tromp scoorde de meeste runs (13) en kwam de meeste keren met vier wijd op het eerste honk (9). Ruendrick Piternella en Darryl Collins sloegen de meeste punten over de thuisplaat (11).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2018