HHW 2018

Oranje wint van Cuba op Honkbalweek

Oranje wint van Cuba op Honkbalweek

Met twee honkslagen en twee binnengeslagen punten had Stijn van der Meer een groot aandeel in de zege op Cuba
(Foto: Rob Jelsma)

Team Kingdom of the Netherlands is de winnaar geworden van het 139e onderonsje met Cuba. In een volgepakt stadion in Haarlem werd er met 6-4 gewonnen.

De Cubaanse slagploeg liet startend pitcher Mike Bolsenbroek meteen merken vol te willen gaan voor de eerste overwinning van het toernooi en trakteerde hem op drie honkslagen. Omdat Bolsenbroek ook een vrije loop weggaf, konden de Cubanen op voorsprong komen.

Scoren
Net als zondag tegen Taiwan, werd er vroeg in de wedstrijd gescoord. Na een honkslag van Dudley Leonora in de eerste inning, zou het slaggeweld in de tweede inning echt losbarsten. Door hits en agressief honklopen van Nick Urbanus en Denzel Richardson stond de Cubaanse starter Villa al snel onder druk. Zeker toen even later Stijn van der Meer en Dwayne Kemp respectievelijk Urbanus en Richardson en van der Meer en Rachid Engelhardt (geraakt werper) over de thuisplaat sloegen, was het bij een 4-1 voorsprong voor Oranje gedaan met Villa.

Ook in de vierde inning werd er gescoord. Opnieuw was Kemp belangrijk met een rake klap, net als Gilmer Lampe en Leonora, die beiden goed waren voor een RBI. De Cubanen hadden in de tussentijd een homerun geslagen en daardoor stond er na vier innings een 6-3 voorsprong voor Nederland op het scorebord.

Het slagkruit leek daarna verschoten, de Cubaanse pitcher Torres bleek een lastig obstakel. Gescoord zou er niet meer worden. Aanvallend waren Kemp, Lampe, Leonora, van der Meer en Max Clarijs allen goed voor twee hits. Met een solohomerun in de negende inning bepaalde Cedeno de eindstand op 6-4.

Foutloos
Mede door geweldig veldspel van Man of the Match Stijn van der Meer, was het Nederlandse veld ook vandaag weer foutloos. Een geweldige prestatie, want net als in de voorgaande wedstrijden werden er geen fouten gemaakt.

Ook applaus voor Lars Huijer, die vandaag de win pakte.

Morgen om 19.00 is de tegenstander Japan, dan wordt er gestreden voor de poulewinst!

                        1 2 3  4 5 6  7 8 9  R  H  E
CUBA               1 0 1  1 0 0  0 0 1  4  10 1
NEDERLAND    0 4 0  2 0 0  0 0 x  6  12  0

Stijn van der Meer werd uitgeroepen tot Speler van de Wedstrijd
(Foto: Robert Bos)

Pitchers Nederland
Mike Bolsenbroek (4): 4-2-5-0
Lars Huijer (2.2): 3-0-2-0
Jim Ploeger (0.2): 1-0-1-0
Kevin Kelly (0.2): 1-0-0-0
Loek van Mil (1): 1-1-2-0

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018