EK U19 2018

Nederland U19 opent winnaarsronde met zege

Nederland U19 opent winnaarsronde met zege

Nederland U19 behoudt ongeslagen status op EK
(Foto: Petra Mwaro-Jansen)

In het eerste duel van de tweede ronde heeft Oranje U19 België met 10-1 verslagen. De ploeg van manager Saskia Kosterink had slechts vijf innings nodig om deze eindstand op het scorebord te zetten. Marijn Crouwel was aanvallend op dreef met drie honkslagen uit drie beurten, waarmee zij bovendien twee teamgenoten over de thuisplaat sloeg.

Na zeges op Israël, Italië, Spanje en Oekraïne in de eerste groepsfase van het EK U19 heeft Nederland U19 zich ongeslagen geplaatst voor de tweede ronde. Daarin zijn België, Duitsland en Ierland de tegenstanders. Als eerste kwam Nederland de Belgen tegen, die tweede werden in een poule met de Tsjechen.

Lage landen

In het duel der lage landen liet Nederland er geen enkele twijfel over bestaan dat zij de sterksten zijn. Al in de eerste inning werd er een ruime voorsprong genomen. Op een Belgische veldfout, een RBI-groundout van Sterre den Duijn en een vrije loop met de honken vol van Jacky Huijben scoorde Oranje gelijk drie runs. En dat terwijl startend werpster Daniëlle ten Donkelaar de schade beperkt wist te houden. Na twee vrije lopen met nul uit in de derde inning werd zij op de plaat vervangen door Kim Horsten. Die kwam uit de inning met slechts één gescoorde run door de Belgen.

De slagploeg beantwoordde dit Belgische punt direct met drie punten, waarmee zij de wedstrijd volledig naar zich toe trokken. Met haar tweehonkslag sloeg Marijn Crouwel deze inning twee van de drie punten binnen. Een inning later werden er nog eens vier runs toegevoegd en omdat Horsten en haar opvolgster Lisa Meyering de wedstrijd probleemloos uitgooiden, stond de einduitslag na vierenhalve inning al op het scorebord.

Vanavond volgt de tweede wedstrijd uit de tweede ronde. Dan is Duitsland om 20.45u de tegenstander.

      1 2 3 4 5  R H E
BELGIË   0 0 1 0 0  1 1 2
NEDERLAND 3 0 3 4 X 10 7 1

Pitchers België
Lynn van der Brande (4): 1-7-7-2

Pitchers Nederland
Daniëlle ten Donkelaar (2+2): 3-2-2-1
Kim Horsten (2): 2-0-0-0
Lisa Meyering (1): 2-0-0-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U19 2018