Pitcher Luis Lugo voor Italië in actie tegen Duitsland.

HHW 2018

Italiaanse sterpitcher verlaat Honkbalweek Haarlem

Italiaanse sterpitcher verlaat Honkbalweek Haarlem

Pitcher Luis Lugo voor Italië in actie tegen Duitsland.

Pitcher Luis Lugo voor Italië in actie tegen Duitsland.
Foto: © Robert Bos

Italië moet het in de laatste dagen van de Honkbalweek Haarlem doen zonder zijn sterpitcher Luis Lugo. De 24-jarige Venezolaan heeft de nationale Italiaanse ploeg vandaag verlaten om in de Verenigde Staten aan een nieuw profavontuur te beginnen bij Kansas City Royals.

Luis Lugo (0.75) leidt de 29e editie van de Honkbalweek Haarlem momenteel in aantal strikeouts. In de wedstrijd tegen Japan op de openingsdag en het duel van gisteren tegen Duitsland gooide hij maar liefst twintig stikeouts in vijftien innings. Alleen tegen de Duitse ploeg hoefde hij één verdiend punt toe te staan. In die wedstrijd werd hij gisteravond uitgeroepen tot Player of the Game.

Zijn aantal innings zijn voor Lugo goed voor een tweede plaats in het klassement achter de Japanse ace Masato Morishita, die tot dusver in dertien innings uitkwam. Verder hielden alleen Koninkrijk-pitchers Orlando Yntema (.048) en Rob Cordemans (.100) hun tegenstanders op een lager slaggemiddelde dan Lugo dat in twee wedstrijden met .103 deed.

Afscheid

Lugo heeft inmiddels afscheid genomen van de Italiaanse ploeg en is teruggekeerd naar Parma. Van daaruit reist hij door naar Arkansas (Verenigde Staten) waar hij zich naar verwachting kan melden bij het Double A-team Northwest Arkansas Naturals. Bij deze selectie is momenteel ook de Italiaanse international Alex Liddi actief. Liddi en Lugo speelden vorig jaar al samen tijdens de World Baseball Classic. Bij de organisatie van Kansas City Royals is ook een derde Italiaanse international actief. De 21-jarige Marten Gasparini speelt momenteel voor het Class A-team Lexington Legends.

Tussen 2011 en 2017 speelde Lugo zeven seizoenen in de Minor Leagues. Voor Cleveland Indians bereikte de Venezolaan met Italiaans paspoort vorig jaar zijn hoogste niveau. Hij speelde 26 wedstrijden voor het Double A-team Akron RubberDucks voordat hij in november free-agent werd. De Venezolaan tekende een maand later nog wel een nieuwe overeenkomst voor Baltimore Orioles, maar wist geen vaste basisplaats te krijgen. Hierop besloot hij zich in mei van dit jaar aan te sluiten bij Parma in de Italiaanse Serie A1.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018