HHW 2018

Oranje wint nipt van Italië en houdt zicht op finale

Oranje wint nipt van Italië en houdt zicht op finale

High five voor de winnaars (Foto: Remco van Leuven)

In een ware thriller heeft Team Kingdom of the Netherlands voor de tweede keer dit toernooi gewonnen van Italië. Op een klap van Yurendell de Caster kon Gilmer Lampe het winnende punt scoren en de eindstand op 2-1 bepalen. Door deze overwinning speelt Oranje morgenavond tegen Taiwan voor een plek in de finale.

Stroeve start
Na de verliespartij van woensdag tegen Japan was alles en iedereen er op gebrand om het publiek weer flink te laten juichen. Dat bleek toch een lastige opgave te zijn tegen de ijzersterke pitcher van de Italianen, Alessandro Maestri. Alleen Gianison Broekhoudt wist tot aan de zevende inning een hit op hem te slaan. Bij het aanbreken van die zevende inning stond het inmiddels 0-1 voor de Italianen en dus was het maar goed dat pinch-hitter de Caster de met een honkslag op het honk gekomen Dudley Leonora thuis wist te slaan.

Gilmer Lampe scoorde vandaag de winnende

Winnende punt
Door geweldige verdedigende acties van onder andere Dwayne Kemp en Denzel Richardson en ook omdat Lars Huijer (op de heuvel gekomen voor Orlando Yntema) en Kevin Kelly hun werk uitstekend deden, stond er bij het aanbreken van de negende inning nog steeds een 1-1 stand op het scorebord. De spanning nam toe en dat had blijkbaar invloed op de Italiaanse reliever Bassani, want zowel openingsslagman Lampe als Leonora kregen vier wijd van hem. Ook Boekhoudt kreeg een vrije loop (opzettelijk, nadat Lampe door een wilde worp drie had bereikt) en zo stroomden de honken vol, met nul uit. Nick Urbanus wist die situatie nog niet te benutten met de beslissende klap, maar zijn opvolger in het slagperk de Caster lukte dat wel en zo dus Lampe met een walk-off hit het winnende punt te laten scoren.

Door deze overwinning speelt Nederland morgen om 19:00 tegen Taiwan, dat eerder vandaag met 8-1 van Japan verloor. De winnaar van dat duel speelt zondag om 14:00 de finale tegen datzelfde Japan!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
ITALIË 0 1 0 0 0 0 0 0 0 1 7 0
NEDERLAND 0 0 0 0 0 0 1 0 1 2 4 1
PITCHERS NEDERLAND INNINGS SO W H E
Orlando Yntema 6.2 2 2 6 1
Lars Huijer 1.1 1 1 1 0
Kevin Kelly 1.0 1 1 0 0

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018