HHW 2018

Koninkrijksteam loopt finale Honkbalweek mis

Koninkrijksteam loopt finale Honkbalweek mis

Chinese Taipei bleek voor de tweede keer deze week te sterk voor Oranje en plaatste zich voor de finale
(Foto: Hans van Leuven)

Voor de tweede keer in deze editie van de Honkbalweek Haarlem is Chinese Taipei te sterk gebleken voor Team Kingdom of the Netherlands. Dat betekent dat de finale van dit jaar, net als het World Port Tournament van 2017, gaat tussen Japan en Chinese Taipei. Nieuwe bondscoach Evert-Jan ’t Hoen eindigde zo in zijn eerste grote toernooi op de derde plaats.

In de derde inning nam het Koninkrijksteam nog een 1-0 voorsprong. Dudley Leonora kon na zijn honkslag scoren op een verre klap van Gilmer Lampe. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Taiwanezen echter keihard terug met drie punten. Vanaf dat moment liep Oranje achter de feiten aan. Telkens als het Koninkrijksteam een punt scoorde, kwam Chinese Taipei gelijk terug met minimaal net zo veel punten.

Zo kwam Oranje nooit helemaal lekker in de wedstrijd. Bondscoach ’t Hoen haalde verdedigend alles uit de kast en zette zijn beste werpers in. Rob Cordemans startte de wedstrijd en gooide drie sterke innings, maar liep in de vierde inning tegen wat pech aan. Een foutje in het Nederlandse veld opende de deur voor een grote inning. Toen er drie punten binnengelopen waren, werd Cordemans vervangen door Diegomar Markwell. Idealiter was Markwell morgen de starter geweest in de finale, maar alle zeilen moesten worden bijgetrokken om deze wedstrijd te winnen.

Helaas moest Markwell in 1 1/3 inning net zoveel punten toestaan als dat hij eerder in de week tegen dezelfde tegenstander had gedaan (3). Met een 6-3 achterstand leek het gedaan, maar op honkslagen van Dudley Leonora en Yurendell de Caster kwam Oranje terug tot 6-5. Wederom kwamen de Taiwanezen in de gelijkmakende slagbeurt echter direct terug met een antwoord. Op het werpen van Loek van Mil zorgde een honkslag die enkele centimeters binnen de foutlijn in het rechtsveld viel voor de voor de Taiwanezen bevrijdende 7-5.

Oranje wist in de laatste twee slagbeurten niet meer te dreigen en eindigt dankzij het verlies op de derde plaats in deze 29e editie van de Honkbalweek Haarlem. De focus gaat voor Team Kingdom of the Netherlands nu op de Super 6 Baseball and Softball, die van 18 tot en met 23 september gespeeld wordt in Hoofddorp.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018