Phildrick Llewellyn voor Rimini in actie tegen Curaçao Neptunus in de finale van de European Champions Cup.

Honkbal

Llewellyn nieuwe ploeggenoot van Sams

Llewellyn nieuwe ploeggenoot van Sams

Phildrick Llewellyn voor Rimini in actie tegen Curaçao Neptunus in de finale van de European Champions Cup.

Phildrick Llewellyn voor Rimini in actie tegen Curaçao Neptunus in de finale van de European Champions Cup.
Foto: © Rob Jelsma

Phildrick Llewellyn is bij Quebec Capitales de nieuwe ploeggenoot geworden van Kalian Sams. De 25-jarige catcher van Curaçao, die dit jaar met Rimini nog deelnam aan de European Champions Cup, heeft een overeenkomst afgesloten met de profclub uit de Can-Am League.

Bij de Canadese profclub Quebec Capitales worden Llewellyn en Sams voor het eerst op het veld herenigd sinds de voorbereiding op de World Baseball Classic in 2017. In dat jaar maakte Llewellyn de voorbereiding met de nationale ploeg mee, maar viel hij af tijdens de laatste schifting voor de definitieve selectie. Eerder namen beide spelers samen ook deel aan de voorbereiding op de WBC van 2013. Voor Phildrick Llewellyn, die tussen 2012 en 2015 onder contract stond van Arizona Diamondbacks en Baltimore Orioles, wordt het zijn derde club van het seizoen.

De Curaçaose catcher begon het jaar in de Italiaanse Serie A1. In dienst van Rimini speelde hij achttien wedstrijden waarin hij tot tien honkslagen kwam (.204). Voor de Italiaanse landskampioen scoorde Llewellyn zeven punten en sloeg hij tien ploeggenoten over de thuisplaat. Met Rimini nam Llewellyn in juni van dit jaar deel aan de European Champions Cup. In Rotterdam bereikte de ploeg de finale. Als catcher speelde Llewellyn alle vijf de wedstrijden, maar kwam niet verder dan één honkslag (.071). Door de teleurstellende resultaten beëindigde Rimini echter vroegtijdig de overeenkomst met Llewellyn.

Belangrijk aandeel

Na zijn avontuur in Italië kreeg Llewellyn recent de kans om terug te keren bij de Amerikaanse semi-profclub Trinidad Triggers. Ook vorig seizoen speelde hij voor deze club in de Pecos League. Hij leidde toen zelfs de competitie in honkslagen (116) en slaggemiddelde (.431) en werd de beste van zijn ploeg onder meer in gespeelde wedstrijden (60), gescoorde punten (75) en homeruns (15). Met een slaggemiddelde van .431 had de honkballer van Curaçao er een belangrijk aandeel in dat zijn ploeg de Play-Offs bereikte. Llewellyn zette vorige week woensdag zijn rentree bij Trinidad Triggers kracht bij met twee homeruns in zijn eerste wedstrijd. Na zes duels staat hij inmiddels op een totaal van veertien hits (.500) en zes homeruns.

Bij Quebec Capitales is Sams bezig aan zijn vierde seizoen. De 31-jarige honkballer uit Den Haag kwam in zijn eerste veertig wedstrijden tot een slaggemiddelde van .295 met zeven homeruns en vijf gesloten honken. Met 36 overwinningen staat Quebec Capitales (42-19) momenteel achter Sussex County Miners (42-19) op een tweede plaats in de Can-Am League. Vanavond speelt de club in het Stade Canac zijn tweede thuiswedstrijd uit de serie van drie duels tegen Ottawa Champions.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal