Regen in het Sportpark Ookmeer in Amsterdam.

HB Hoofdklasse

Honkbal-hoofdklasse hervat met twee afgelastingen

Honkbal-hoofdklasse hervat met twee afgelastingen

Regen in het Sportpark Ookmeer in Amsterdam.

Regen verstoorde de hervatting van de competitie.

Na een zonnige en zeer succesvolle 29e editie van de Honkbalweek Haarlem werd de competitie in de honkbal-hoofdklasse donderdagavond weer hervat. Hoewel het zowel vandaag als op de voorbije dagen tropisch warm was, werden onweersbuien verwacht in het zuiden van het land. Die voorspelling kwam uit. In Rosmalen, op het veld van Gryphons, werd het duel tussen De Glaskoning en Curaçao Neptunus geschrapt vanwege regen. Wat meer naar het noorden, in het stadion van Neptunus in Rotterdam, nam L&D Amsterdam Pirates een snelle 0-5 voorsprong in de eerste inning van het uitduel tegen Silicon Storks. Met een 0-7 voorsprong werd de wedstrijd in de tweede helft van de derde inning echter onderbroken voor regen. Kort nadat de wedstrijd weer was hervat zorgde bliksem voor een tweede onderbreking en uiteindelijk het staken van de wedstrijd.

Reglementair wordt een donderdag afgelaste wedstrijd doorgeschoven naar vrijdag. Dan staat ook inderdaad de ontmoeting tussen Storks en Amsterdam weer op het speelschema. Twins en Neptunus halen echter aanstaande dinsdag in en dan niet in Rosmalen, maar in Rotterdam.

In Haarlem werd de wedstrijd tussen DSS en HCAW in de vijfde inning 19 minuten stil gelegd vanwege bliksem. In tegenstelling tot het duel in Rotterdam werd de wedstrijd in Haarlem wel weer hervat en eindigde uiteindelijk met een 6-6 stand na zeven innings. HCAW stond halverwege de vijfde inning met 1-5 voor. In de vijfde DSS-slagbeurt scoorde de thuisploeg eenmaal en had de honken vol toen een werperswissel en de onderbreking volgde. Even later scoorde DSS nog tweemaal. Met een 4-6 achterstand wist DSS ook in de zesde en zevende inning tot scoren te komen. Omar Williams sloeg 4-uit-4 voor DSS, scoorde eenmaal en sloeg twee punten binnen.

Meerlease Pioniers trok het uitduel bij Quick Amersfoort in de vijfde inning naar zich toe. Met een 1-1 stand scoorde de Hoofddorpse ploeg toen driemaal, dankzij een wilde worp, een tweehonkslag van Joey de Koning en een honkslag van Damian Melis. Quick kwam terug tot 3-4, maar het punt dat Pioniers in de negende inning scoorde na vier wijd voor Max Draijer (3-uit-4) met volle honken bleek daarna beslissend.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse