Oliver Van der Wijst Severino kwam vorig jaar voor Hoofddorp Pioniers uit in de Play-Offs.

HB Hoofdklasse

Competitie-rentree Oliver vd Wijst & Bas de Jong

Competitie-rentree Oliver vd Wijst & Bas de Jong

Oliver Van der Wijst Severino kwam vorig jaar voor Hoofddorp Pioniers uit in de Play-Offs.

Oliver Van der Wijst Severino maakte zijn rentree in het team van Pioniers.
Foto: © Robert Bos

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zijn inmiddels zeker van een plek in de Kampioenspoule, de vervolgcompetitie waarin de top-vier van de hoofdklasse vanaf 23 augustus met elkaar de strijd aan gaat voor plaatsing in de Holland Series. HCAW en DSS beschikken momenteel over goede papieren om zich als derde en vierde ploeg bij de twee koplopers aan te sluiten. Op zondag kwamen de vier uitspelende ploegen tot winst en kwamen er geen verschuivingen in de ranglijst. Neptunus won met 3-6 bij De Glaskoning Twins, Amsterdam was met 4-13 een maatje te groot voor Silicon Storks, Meerlease Pioniers kwam tot een 4-11 winst bij Quick Amersfoort en HCAW bleef DSS met 1-4 de baas. Twins en Quick Amersfoort staan wel op korte afstand van DSS, maar bleven bij de hervatting van de competitie puntloos. Pioniers deed goede zaken, won driemaal van Quick en kroop wat dichter naar de vierde plaats.

Neptunus stond na vier innings met 1-5 voor, maar kon vervolgens niet verder afstand nemen. Op zaterdag scoorde de ploeg zevenmaal in de eerste inning en wist daar toen ook nog maar drie runs aan toe te voegen. In het duel van zondag opende Neptunus de score in de tweede inning dankzij een tweepunten-homerun van Quintin De Cuba. Twins wist de achterstand toen nog te halveren na een homerun van de Australiër Sam Kennelly, maar Neptunus liep daarna uit naar 1-5. Neptunus-starter Orlando Yntema kwam tot zeven strikeouts en won zijn achtste wedstrijd, maar moest wel twee homeruns van Kennelly incasseren.

Amsterdam verzuimde het duel tegen Storks in Den Haag met een verschil van tien punten af te maken. De ploeg had het benodigde aantal punten opgebouwd en stond halverwege de zevende slagbeurt met 0-10 voor. Er dienden nog drie nullen te worden gemaakt om de wedstrijd af te sluiten, maar dat gebeurde niet. Na een werperswissel wist Storks viermaal te scoren in hun zevende slagbeurt en dus werden alle negen innings gespeeld. Amsterdam kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Nick Urbanus en Rodney Daal. Urbanus sloeg een tweehonkslag en scoorde driemaal, Daal sloeg een double en een homerun, kwam tweemaal tot scoren en had vier RBI’s. Storks, dat sinds twee weken onder leiding staat van nieuwe hoofdcoach Youri Visser, liet elf honkslagen noteren.

Pioniers was wederom op dreef tegen Quick Amersfoort. De ploeg bouwde een 0-6 voorsprong op, zag Quick in de zesde inning viermaal scoren, maar nam meer afstand via een 5-run rally in de achtste slagbeurt. Pioniers kwam tot 19 honkslagen, waaronder vier van Ibrahin Redan, die alleen de homerun miste om ‘for-the-cyle’ te slaan. Brian Raap en Max Draijer sloegen beiden drie hits voor de Hoofddorpse ploeg. Bij Quick maakte Bas de Jong, die na vorig seizoen afscheid nam, zijn rentree in de ploeg. De Jong, die als speler van Amsterdam Pirates driemaal op rij beste slagman in de hoofdklasse werd, was de designated hitter voor Quick en sloeg 0-uit-4. Voormalige prof Oliver van der Wijst Severino speelde in zijn eerste duel van dit seizoen voor Pioniers. Van der Wijst begon het seizoen in het Rookie League-team van de Houston Astros in de Dominicaanse Republiek, maar hij werd eind juni released. Op zondag kwam Van der Wijst in actie op het derde en tweede honk en sloeg 0-4, maar hij scoorde wel eenmaal en sloeg ook een punt binnen.

DSS nam tegen HCAW een snelle 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar daar bleef het bij. In de derde inning zorgde Delano Selassa met een homerun voor de gelijkmaker, waarna HCAW in de zesde inning met drie punten toesloeg. Dat gebeurde op twee fouten en een opofferingsslag.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse