HB Hoofdklasse

Neptunus & Amsterdam zeker van Kampioenspoule

Neptunus & Amsterdam zeker van Kampioenspoule

Diegomar Markwell won zijn negende wedstrijd van het seizoen.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam, de koplopers in de hoofdklasse, hebben hun plek in de Kampioenspoule veilig gesteld. Op zaterdag kwamen de twee finalisten van vorig seizoen opnieuw tot winst. Neptunus was in zeven innings met 10-0 te sterk voor De Glaskoning Twins, terwijl Amsterdam met 6-2 won van Silicon Storks. DSS sloeg in de negende inning toe bij HCAW wat resulteerde in en 0-3 overwinning. In Hoofddorp nam het duel tussen Meerlease Pioniers en Quick Amersfoort meer dan vier uur in beslag en eindigde met een 18-13 stand voor de thuisploeg.

Neptunus werd donderdagavond de eerste ploeg die de top-4 bereikte, nadat de wedstrijd van DSS tegen HCAW in een gelijkspel eindigde. Op dat moment konden drie ploegen Neptunus nog passeren op de ranglijst in het restant van de reguliere competitie. Neptunus kon theoretisch nog op gelijke hoogte eindigen met DSS op de vierde plaats. Het onderling resultaat is bij de splitsing van een competitie de eerste tie-breaker en dat was in het voordeel van Neptunus. Amsterdam voegde zich bij Neptunus na de winst van zaterdag tegen Storks, dat door de nederlaag als eerste ploeg werd uitgeschakeld voor een plek in de Kampioenspoule.

De strijd blijft wel nog open voor de derde en vierde plaats. Die posities worden nu ingenomen door HCAW en DSS. Twins en Quick Amersfoort staan slechts drie punten achter op DSS, terwijl de achterstand van Pioniers acht punten is.

Neptunus kwam in de eerste inning tegen Twins zevenmaal tot scoren, maar daarna stokte de puntenproductie. Maar de ploeg wist wel nog drie runs toe te voegen, zodat het duel in de zevende inning kon worden afgesloten. In de eerste slagbeurt liet Neptunus vier hits noteren, waaronder een 2-run triple van Gregory Muller. Een doorgeschoten bal in de vierde inning en een driehonkslag van Shaldimar Daantji in de zesde beurt voerden de stand op naar 9-0. Het verschil van tien punten werd bereikt in de zevende inning op een walk-off single van Benjamin Dille. Winnende werper Diegomar Markwell stond drie hits toe in zes innings en kreeg zijn negende zege van het seizoen op zijn naam.

Amsterdam sloeg ook al vroeg toe tegen Storks en stond na vier innings met 6-0 voor. Maar daarna wist de ploeg niet meer tot scoren te komen. Kenny Berkenbosch en Niels van Weert sloegen beiden drie hits voor Amsterdam. Honkslagen van Linoy Croes (1e inning) en Van Weert (2e inning), een gestolen honk (2e inning) en een opofferingsslag van Rodney Daal (3e inning) zorgden vor een snelle Amsterdamse voorsprong. Winnende werper Rob Cordemans gooide zesmaal drie slag om zijn carrière-totaal op te voeren naar 1.961. Vrijdagavond haalde Amsterdam succesvol in tegen Storks en won met 1-5. Donderdagavond werd de ontmoeting in derde inning gestaakt wegens bliksem met een 0-7 voorsprong voor de Amsterdamse ploeg.

Het duel tussen HCAW en DSS bleef acht innings puntloos. DSS scoorde vervolgens driemaal in de eerste helft van de negende inning op slechts één honkslag. Met volle honken werd gescoord na vier wijd voor Koen Halderman en opnieuw toen volgende slagman Koen Werkman werd geraakt door een worp. Een honkslag van Devano Pieter maakte er 0-3 van.

De ontmoeting tussen Pioniers en Quick Amersfoort duurde niet alleen vier uur en vier minuten, het duel werd ook gekenmerkt door veel slordigheden. Zo maakten de teams samen zeven veldfouten. Vier Quick-werpers gaven samen liefst 17 vrije lopen weg, terwijl vijf Pioniers-werpers achtmaal vier wijd lieten noteren en ook nog eens vier slagmensen met een worp raakten. Ook waren er nog de nodige wilde worpen en doorgeschoten ballen, opmerkelijke situaties en een traag verloop. Kortom, een wedstrijd om maar gauw te vergeten. Rookie Joey de Koning sloeg 4-uit-5 voor Pioniers, waaronder een homerun, en sloeg vier punten binnen. Rachid Engelhardt sloeg 3-uit-5 en scoorde driemaal voor Quick.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse