Honkbal

Barranquilla is de nieuwe host van het WK U23

Barranquilla is de nieuwe host van het WK U23

Estadio Edgar Renteria in Barranquilla, Colombia

Van 19 tot 28 oktober wordt het WK U23 gespeeld, met daarbij als een van de deelnemers Team Kingdom of the Netherlands U23. Dit toernooi zou in eerste instantie gespeeld worden in Nicaragua, maar vanwege een negatief reisadvies werd besloten om het toernooi ergens anders te organiseren. Vandaag maakte de World Baseball and Softball Confederation (WBSC) middels een persbericht bekend dat Barranquilla, Colombia de nieuwe host van het toernooi is geworden.

De Colombiaanse honkbalbond (FCB) brengt het toernooi onder in het Edgar Renteria stadion in Barranquilla. Dit nieuwe stadion, vernoemd naar de voormalige Colombiaanse Major League korte stop, zal het belangrijkste speelveld worden van het WK. Met een capaciteit van 12.000 wordt het gloednieuwe Estadio Edgar Renteria nu al het mooiste honkbalstadion van Zuid-Amerika genoemd. Afgelopen week was het stadion al de host van de Central American en Caribbean Games. Op zo’n 100 kilometer van Barranquilla zullen er ook in Repelón en Manati wedstrijden worden gespeeld.

Wereldranglijst

Het WK U23 is het belangrijkste wereldwijde honkbaltoernooi dat in 2018 gespeeld wordt. De winnaar van het toernooi verdient 690 punten voor de Wereldranglijst. Dankzij de Europese titel van het Nederlands Koninkrijksteam U23 in 2017 is ook de ploeg van manager Sidney de Jong één van de deelnemers in oktober. Aan het WK doet één Afrikaans team mee (Zuid-Afrika), drie Aziatische team (waaronder titelverdediger Japan), twee Europese teams (naast Oranje ook Tsjechië), vier teams uit de Americas (Venezuela, Mexico, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek), één team uit Oceanië (Australië) en Colombia is als host als twaalfde en laatste aan het deelnemersveld toegevoegd. De meest opvallende afwezige is Team USA, dat ook in Monterrey in 2016 niet van de partij was.

Het speelschema voor het WK U23 is nog niet bekend. Zodra dit door de WBSC bekendgemaakt wordt, lees je er hier op Honkbalsite.com meer over.

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal