Dwayne Kemp gaat zijn geluk beproeven in Australië.

Honkbal

Dwayne Kemp in najaar naar Australië

Dwayne Kemp in najaar naar Australië

Dwayne Kemp gaat zijn geluk beproeven in Australië.

Dwayne Kemp gaat zijn geluk beproeven in Australië.
Foto: © Rob Jelsma

Dwayne Kemp vertrekt in het najaar naar Australië om te gaan honkballen in de Australian Baseball League. Vandaag heeft de dertigjarige international een overeenkomst ondertekend met Sydney Blue Sox. Bij deze club uit de Australische hoofdstad wordt Kemp de opvolger van Danny Arribas. Het seizoen in Australië start naar verwachting in november van dit jaar.

Sydney Blue Sox was vorig seizoen één van de zes clubs uit de Australian Baseball League (ABL). De club eindigde met dertien overwinningen en 27 nederlagen op een vijfde en voorlaatste plaats. De titel ging voor het derde jaar op rij naar Brisbane Bandits. Aankomend seizoen wordt de competitie voor het eerst aangevuld met een team uit Auckland (Nieuw-Zeeland) en het Zuid-Koreaanse team Geelong-Korea. Deze club komt onder leiding te staan van de Zuid-Koreaanse honkballegende Dae-Sung Koo.

Behalve Kemp is ook onder meer Shogo Nakashima aan het roster van Sydney Blue Sox toegevoegd. De Japanse pitcher, die eerder voor Yakult Swallows speelde in de Nippon Professional Baseball, kwam afgelopen maanden voor De Glaskoning Twins uit in de hoofdklasse. Kemp wordt de tweede Nederlandse honkballer die uitkomt voor Sydney Blue Sox. In het seizoen 2013-2014 ging catcher Danny Arribas hem voor. Hij kwam toen in 34 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .164.

Major Leaguer

De afgelopen drie seizoenen was Loek van Mil, momenteel de ploeggenoot van Kemp bij Curaçao Neptunus, in de ABL actief voor Adelaide Bite. Vorig jaar werd Van Mil zelfs uitgeroepen tot beste closer ooit van Adelaide Bite. Van Mil speelde in totaal 47 wedstrijden als pitcher in de Australian Baseball League. Bij Adelaide Bite speelde Van Mil afgelopen twee seizoenen samen met Bas Nooij, vorig jaar goed voor drie homeruns en een slaggemiddelde van .244. De in Amsterdam geboren Major Leaguer Didi Gregorius speelde in het seizoen 2010/2011 voor Canberra Cavalry.

Kemp speelde voor het laatst voor een andere club dan Curaçao Neptunus toen hij tussen 2008 en 2009 onder contract stond bij Chicago Cubs. In 2009 debuteerde hij ook voor het nationale team. Inmiddels is Kemp een vaste waarde geworden voor Oranje, waarvoor hij tijdens het Europees kampioenschap in 2016 zijn honderdste interland speelde. Tijdens het World Port Tournament werd hij vorig jaar uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Vorige maand kreeg hij de populariteitsprijs tijdens de Honkbalweek Haarlem.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal