Softbal

Koninkrijksteam verliest eerste wedstrijd op WK nipt van Puerto Rico

Koninkrijksteam verliest eerste wedstrijd op WK nipt van Puerto Rico

Puerto Rico bleek helaas met 6-5 iets te sterk voor Oranje in de eerste wedstrijd van het seizoen.
(Foto: Fred Versluis)


Team Kingdom of the Netherlands heeft de openingswedstrijd van het WK Softbal in Japan nipt verloren van Puerto Rico. Ondanks een vroege voorsprong en late dreiging trok de nummer zes van de wereldranglijst met 6-5 aan het langste eind
.

Dankzij een homerun van openingsslagvrouw Britt vonk kende het Nederlands Koninkrijksteam een absolute droomstart op het WK. Even later zouden ook Laura Wissink (vier wijd) en Virginie Anneveld (honkslag) over de thuisplaat komen. Wissink werd binnengeslagen door Dinet Oosting, wiens grondbal door de Puerto Ricaanse tweede honkvrouw niet goed verwerkt werd. Oosting stal vervolgens het tweede honk en toen de catcher besloot de bal naar het tweede honk te gooien, gaf dat Anneveld de kans om over de thuisplaat te lopen.

In de tweede slagbeurt breidde Oranje de voorsprong uit. Jessie van Aalst kreeg vier wijd met de volle honken, waarmee zij Damishah Charles voor het vierde punt over de thuisplaat bracht. Met één uit en de honken vol werd er deze inning niet meer gescoord en dat gaf Puerto Rico de kans om terug te komen in de wedstrijd.

Controle

Startend werpster Eva Voortman had wat moeite met haar controle in de openingswedstrijd en gooide vier keer vier wijd. In de tweede inning kwam ze knap uit een situatie met de honken vol, maar in de derde inning besloot bondscoach Juni Francisca haar te vervangen. Haar vervangster Ilona Andringa had eveneens moeite met de controle en zag Puerto Rico na een vrije loop, een honkslag en een velders keus terug komen tot 4-2.

Een inning later zorgen een vrije loop en twee honkslagen al snel voor volle honken. Op een wilde worp kwam de 4-3 binnen en een honkslag bracht de gelijkmaker over de thuisplaat. Met 1 en 2 bezet probeerde de Puerto Ricaanse Jamie Hoover haar teamgenoten met een stootslag een honk verder te brengen, maar haar stootslag werd door Andringa niet goed verwerkt. Op haar foute aangooi, scoorde Aleshia Ocasio de 5-4. Andringa kwam via twee vangballen en een strikeout wel knap uit de inning zonder verdere schade.

Spannend

Jessie van Aalst was de openingsslagvrouw in de vijfde slagbeurt van Oranje en met 3 wijd en 1 slag joeg zij de bal in het midveld over het hek om de stand weer gelijk te trekken: 5-5. De wedstrijd stevende af op een spannende apotheose. Andringa herpakte zich in de vijfde inning en schakelde drie Puerto Ricaanse slagvrouwen op rij uit, maar stond in de zesde inning een leadoff homerun toe aan Ocasio, die daarmee haar ploeg weer op voorsprong zette.

In de laatste slagbeurt kwam Oranje heel erg dichtbij de overwinning. Britt Vonk opende de inning met een verre klap, die werd gevangen in het midveld en met de honken vol en twee uit en de honken vol sloeg Dinet Oosting de bal naar het diepste deel van het veld. Wederom was het de Puerto Ricaanse center fielder die de Nederlandse hoop verpletterde met een prachtige vangbal, enkele centimeters voor het outfieldhek.

Zo verloor Oranje de openingswedstrijd van het WK Softbal. Morgen volgt om 11.00u wedstrijd twee uit de poulefase. Dan is Nieuw-Zeeland, de nummer 11 van de wereldranglijst, de tegenstander.

      1 2 3 4 5 6 7 R H E
NEDERLAND  3 1 0 0 1 0 0 5 6 2
PUERTO RICO 0 2 3 0 0 1 X 6 8 1

Pitchers Nederland
Eva Voortman (2 1/3): 1-3-2-1
Ilona Andringa (2 2/3 + 1): 2-3-6-1
Rebecca Soumeru (1): 0-0-0-0

Pitchers Puerto Rico
Taran Alvelo (1): 2-2-4-0
Megan King (6): 3-3-2-1

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal